Vrijdag 14 december: Paarse Vrijdag

AALTEN - Op 14 december doet CC Schaersvoorde mee aan 'Paarse Vrijdag'. Op deze dag kunnen leerlingen paarse kleren dragen of een paars polsbandje ophalen. Het dragen van paarse kleding en het polsbandje toont dat je solidair bent met alle soorten van geaardheid.

Door Eva Schipper

Paarse Vrijdag is een initiatief van Gender & Sexuality Netwerk Nederland. Dit is een groep scholieren die zich inzet voor de vrijheid in wie je bent en wilt zijn. De keuze voor de naam Paarse Vrijdag is voortgekomen uit de regenboogvlag. In de vlag hebben alle kleuren een andere betekenis. Paars staat voor spirit (karakter).

Sinds 2013 doet Schaersvoorde al mee aan Paarse Vrijdag. Derek Westervelt is een oud-leerling van Schaersvoorde en is hiermee begonnen. Later heeft Xandra Storm hieraan meegeholpen en zij heeft het nu overgenomen. Xandra vraagt dan ook aan alle leerlingen om vrijdag met zoveel mogelijk mensen in paars (of roze) gekleed naar school te gaan. Ze verheugt zich enorm op vrijdag. "Het ontroert mij als leerlingen dan paars dragen." Voor de leerlingen heeft Xandra een mooie boodschap. "Alles komt altijd goed. Het leven uit de kast is zoveel mooier dan in de kast. Maar neem de tijd! Ik probeer niemand uit de kast te krijgen hoor, maar wél wil ik iedereen een hart onder de riem steken!"

Meer berichten