AZSV boekt derde overwinning op rij en klimt naar zesde plek

AALTEN - AZSV heeft de derde overwinning op rij geboekt door csv Apeldoorn met 3-0 opzij te zetten. In een goed laatste half uur werd Apeldoorn kapot gespeeld en daarmee klom de ploeg van Dave de Jong één plek naar de zesde positie in de hoofdklasse B.

Dave de Jong had zijn ploeg iets aangepast. Yordi Orriëns werd naar voren gedirigeerd en Max Jansen keerde terug in de basis op de plek van Orriëns. Dit ging ten koste van Robbin Thuss, die naar de bank verhuisde.

De eerste fase van het duel met de roodgele formatie uit Apeldoorn werd gedomineerd door de gasten, die via snelle aanvallen gevaarlijk werden door Steven van Es en Sander Krijns. In de achtste minuut kreeg Bruce Schotman de grootste kans voor de ploeg van trainer Jeroen Burghout, maar doelman Jasper te Kolste redde fraai bij diens inzet en Niek te Veluwe kon de bal net wegwerken voor de instormende Apeldoorners.

Daarna begon de thuisclub meer van zich af te bijten. Een schot van Erwin Nieuwboer uit een pass van Kars Vierwind ging net naast, een inzet van Niek te Veluwe werd van richting veranderd in een hoekschop en een kopbal van Yordi Orriëns werd een prooi voor doelman Patrick Jansen. Daarna werd Apeldoorn weer gevaarlijk via Steven van Es, maar de slotfase van de eerste helft was toch echt voor AZSV. Doelman Patrick Jansen moest zich twee keer onderscheiden bij inzetten van Joost Rasing en Kars Vierwind en een voorzet van Joost Rasing was niet precies genoeg om Erwin Nieuwboer in scoringspositie te brengen, maar uiteindelijk werd met een dubbelblanke stand de rust bereikt.

Na de pauze was er meteen opwinding. Een corner van Sjoerd te Boekhorst werd al dan niet achter de doellijn weggekopt, maar scheidsrechter Wiersma uit Surhuisterveen liet op advies van zijn assistent doorspelen. Korte daarna had AZSV geluk niet op achterstand te komen. Een voorzet van Maikel Lange werd door Maarten Boeve ingeschoten en bij de tweede paal tikte Sander Krijns de bal tegen de lat. Daarna kwam Apeldoorn nauwelijks meer in de buurt van doelman Jasper te Kolste, die voor de tweede week op rij met een clean sheet de kleedkamer kon opzoeken.

De roodwitten bleven op jacht gaan naar de openingstreffer, maar waren niet precies genoeg in de afronding. Na net iets meer dan een uur had AZSV het geluk aan haar zijde toen een schot van Freek Mulder iets van richting werd veranderd, die doelman Patrick Jansen kansloos liet, 1-0. Dat was het sein voor de thuisclub om nog een tandje hoger te schakelen. Er vielen veel kansen te noteren, maar doelman Patrick Jansen hield zijn ploeg nog in de race. Twee prachtige doelpunten van Niek te Veluwe, beide keren op aangeven van Yordi Orriëns, zorgden voor de ruime 3-0 winst van de Aaltenaren. Hierdoor neemt AZSV ruim afstand van de onderste plekken met wie het gat nu is opgelopen tot negen punten.

Komende zaterdag speelt AZSV de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen Berkum. Dit duel zal in verband met de invallende duisternis worden vervroegd naar 14.00 uur. Drie dagen later speelt AZSV-1 in de beker tegen AZSV-2. Dit duel op dinsdag 18 december wordt gespeeld om 20.15 uur.

Statistieken
AZSV-csv Apeldoorn 3-0 (0-0). 61. 1-0 Freek Mulder, 74. 2-0 Niek te Veluwe, 81. 3-0 Niek te Veluwe.

Scheidsrechter W. Wiersma uit Surhuisterveen gaf een gele kaart aan Mike Peters van csv Apeldoorn.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns (86. Rens Heusinkveld), Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (76. Robbin Thuss), Joost Rasing (86. Yeftha Nyamsangya).

Opstelling csv Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Bruce Schotman (64. Fedde Timmer), Maarten Boeve, Mike Peters (79. Jelmer Boleij), Sander Krijns, Steven van Es, Jesse Hartgers, Yorik Meijer, Fabian Put, Maikel Lange (79. Oguzhan Sahin).

Meer berichten