1.	Ankh Gussinklo en Wilma Pastors-Scholten verzorgen de verhalen en muziek tijdens de viering van 'de wende'. Foto: PR
1. Ankh Gussinklo en Wilma Pastors-Scholten verzorgen de verhalen en muziek tijdens de viering van 'de wende'. Foto: PR

Midwinterverhalen in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op vrijdagavond 21 december wordt in de Koppelkerk 'de wende' gevierd. In het Boekencafé kan onder het genot van het gezellig brandende haardvuur genieten van midwinterverhalen van Ankh Gussinklo en mooie liedjes van Wilma Pastors-Scholten.

De wende, of seizoenswisseling - in zowel natuur als mensenleven - vormt de leidraad van de avond. De avond is voornamelijk in het dialect, maar het Algemeen Beschaafd Nederlands wordt ook niet geschuwd. Mythes, metaforen en legendes spelen een belangrijke rol in de verhalen en gedichten van Ankh Gussinklo.

De midwinterverhalen worden verweven met de veelal eigen liedjes van Wilma Pastors-Scholten, die zichzelf daarbij begeleidt op haar gitaar. De samenwerking tussen Ankh en Wilma begon dit voorjaar, toen ze samen een podium kregen op de Kunst-Klinkplek tijdens de Enghuizer Kunstroute te Hummelo. Dit beviel zo goed dat diverse andere optredens volgden, waaronder deze midwinteravond in de Koppelkerk.

De bijeenkomst in de Koppelkerk op vrijdag 21 december begint om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Entree: vrije gift. Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl of 0543-216005.

Meer berichten