Bredevoort zaterdag in kerstsfeer

BREDEVOORT - Ook dit jaar is er weer een gezellige kerstmarkt op de Markt in Bredevoort. Er heeft zich een gevarieerd aanbod aan standhouders gemeld voor de zesde editie van deze sfeervolle markt, op zaterdag 15 december vanaf 15.00 uur tot in de avonduren.

Naast een aantal plaatselijke verenigingen en instellingen die allerlei winterse artikelen aan de man proberen te brengen om zo hun verenigingskas te spekken, staan er ook particulieren en bedrijven met seizoenproducten; kerstaccessoires en -decoraties, winterse tuinartikelen, kaarten, sieraden en luxe lekkernijen.
Erwtensoep, glühwein, hete chocolade, warme snacks en oliebollen zullen net als andere jaren volop te verkrijgen zijn. Net als voorgaande jaren staan er op de kerstmarkt weer een aantal kramen voor de Protestantse Gemeente van Bredevoort, onder andere met amaryllisbollen en een gebakskraam.
De markt en de kramen worden in kerstsfeer ingericht; op straat staan vuurkorven om aan op te warmen. Mellow Brass zorgt voor vrolijke klanken buiten op de Markt.
In de St. Joriskerk worden miniconcerten verzorgd door H.A.N.S. met zang en gitaar, muziekband DeMB en het popkoor Dazzle uit Dale. Zij verzorgen een gevarieerd programma in kerstsfeer.

Buitenplaats Welgemoed
Een bezoek brengen aan het Kerstdorp op Buitenplaats Welgemoed aan de rand van Bredevoort is zeker ook de moeite waard. Dit ligt op loopafstand, maar er pendelt - gratis - ook een huifkar van de Kerstmarkt naar Welgemoed en weer terug. Welgemoed is helemaal in Kerstsfeer gehuld, met verlichte kerstbomen, een vallende ster, kerststallen en kerstgroepen, kerstdorpen en berglandschappen, bewegende taferelen, treintjes, et cetera. Er is een haardvuur onder de overkapping en vuurkorven in de boomgaard met diverse lichtobjecten en kerstfiguren. Een bezoek aan dit stukje Bredevoort in kerstsfeer aan de Prins Mauritsstraat 11 is mogelijk tussen 16.00 en 20.00 uur.

Meer berichten