Bredevoort wint bij Westendorp

BREDEVOORT - Bredevoort heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Westendorp succesvol kunnen afsluiten. De 1-3 zege was cruciaal om nog enige aansluiting met de top te houden.

Bredevoort begon op de regenachtige zondagmiddag een stuk sterker en feller dan het lager geplaatste Westendorp. De bal werd goed verplaatst en via de zijkanten kon Bredevoort voor dreiging zorgen. Bij deze voorzetten ontbrak het echter vaak aan scherpte waardoor weinig grote kansen gecreëerd werden. Het was juist Westendorp dat via de snelle omschakeling voor dreiging ging zorgen, mede doordat Bredevoort fouten begon te maken. Toch konden de bezoekers net voor rust de score openen. In de 43ste minuut rondde Rutger Hoefman een goede counter na een lange bal van keeper Ruben Anvelink prima af. Met die 0-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.
De tweede helft begon Westendorp sterker en al in de eerste paar minuten kwam de thuisploeg al erg dichtbij het Bredevoortse doel. Dit resulteerde in een doelpunt: na balverlies van Bredevoort schoot de linksbuiten van Westendorp goed binnen. In de 67ste minuut kwam Bredevoort opnieuw op voorsprong. Dennis van Vreeswijk wist vanaf de rechterkant, bewust al dan niet onbewust, de bal in de verre hoek te schieten. In de 87ste minuut kwam de eindstand op het scorebord. Rutger Hoefman kopte een lange bal van achteruit perfect door naar gelegenheidsspits Rik Tankink. Deze liep de beide centrale verdedigers eruit en schoot in de korte hoek binnen. Westendorp ging in de slotfase 1 op 1 spelen, maar kon geen heel grote kansen meer creëren.
Volgende week moet Bredevoort thuis tegen Ajax-B, momenteel een van de topploegen in de competitie.
Deze week kwam er ook nog ander nieuws vanuit SV Bredevoort. De club en trainer Ronald van der Plaats gaan na dit seizoen uit elkaar. Ronald is dan vier jaar als hoofdtrainer actief geweest .Daarvoor was hij assistent van trainer Sandor Wijkamp. SV Bredevoort is erg blij met de bijdrage die de oud-speler heeft geleverd aan de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers. De club gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer die met de talentvolle groep een nieuwe stap kan maken.

Meer berichten