Foto:

Ik mis je-wandeling spreekt aan

BREDEVOORT - De belangstelling was groter dan initiatiefnemers hadden verwacht. Tientallen mensen kwamen meedoen aan de eerste 'Ik mis je-wandeling' in Bredevoort, op zondag 25 november.

Het heeft iets bijzonders om samen te zijn wanneer we dierbaren missen die er niet meer zijn. Er voor elkaar zijn binnen de gemeenschap van Bredevoort. Vandaar het initiatief voor deze wandeling. Om half drie kwamen de deelnemers samen rond een vuurkorf op 't Zand. Na een kort welkom wandelde het gezelschap door het Vestingpark. Bij de Lourdesgrot werd halt gehouden. Hans de Vries zong enkele mooie liederen over gemis. Er werd een lichtje ontstoken voor alle geliefden die ergens anders dan in Bredevoort een rustplek hebben. Daarna ging het verder naar de begraafplaats Kloosterhof. Jochem ter Haar uit groep 7 droeg een gedicht voor. Ieder kreeg een graflicht om te plaatsen bij het graf of de urnplek van een geliefde. Daarna kreeg men een tekening mee, gemaakt door leerlingen van groep 7 van 't Bastion. De middag werd afgesloten bij het Grachthuys met koffie of thee, aangeboden door GUV Uitvaartverzorging.
De initiatiefnemers Protestantse Gemeente Bredevoort, rooms-katholieke geloofsgemeenschap Sint Georgius, GUV Uitvaartverzorging, basisschool 't Bastion, 't Grachthuys, en Bredevoorts Belang waren blij verrast over de opkomst. Voldoende aanleiding om alvast vooruit te kijken naar een vervolg in 2019.

Meer berichten