Michelle en Maarten bij de reünie. Foto: Linelle Deunk
Michelle en Maarten bij de reünie. Foto: Linelle Deunk

'Misschien ga ik wel naar Noord-Brabant…'

Maarten en Michelle nog steeds gelukkig na Boer zoekt Vrouw

Door Karin Stronks

AALTEN – "Ik schreef een brief aan Michelle, net als 325 andere mannen. En toen werd ik gebeld…" Aan het woord is Aaltenaar Maarten Bos (28).

Zijn 'boer' is Michelle (30), zij werkt in Boekel, Noord-Brabant, op een champignonkwekerij, een familiebedrijf. Maarten herinnert zich: "Het spontane knalde eraf, ik vond haar meteen al leuk om te zien. Eerst hebben mijn moeder en mijn zus geschreven, maar na een telefoontje van KRO-NCRV ben ik zelf in de pen geklommen. Ik had nooit gedacht dat het zo ver zou komen. Sommige mensen zeggen: je hebt Boer zoekt Vrouw 'gewonnen' maar het is meer van: je wilt de liefde vinden…"

Afwachten
Maarten woont sinds afgelopen zomer in een appartement in Aalten, de sleutels kreeg hij in de tijd dat hij met Michelle een midweek naar Athene ging. Hij zegt: "Misschien woon ik hier niet lang meer en verhuis over een tijdje naar Boekel. Ja, we zijn nog steeds samen, in de weekenden ben ik vaak bij Michelle in Noord-Brabant. Boer zoekt Vrouw heeft mij veel gebracht, al had ik het niet zien aankomen. Als je bij de tien kandidaten hoort is het nog maar afwachten hoe ver je komt…"

Paarden spiegelen
De speeddate was een lange filmdag. Maarten: "Je hebt dan vijf minuten met elkaar. De camera's om je heen? Nou, dat went snel! Het was best gezellig, aan het eind van de dag maakt de boer, bij ons dus de boerin, de keuze en vallen er vijf kandidaten af. Spannend? Ja, maar ik had zoiets van: we zien het wel." Maarten mocht blijven, ook na het 'dagje uit'. "Paarden spiegelen, dat hebben we gedaan, zo kom je nog eens ergens… Ook hebben we gepicknickt en op quads gereden. En dan blijven er drie mannen over, dan begint het pas echt", aldus Maarten.

Steeds leuker
Een klik was er toen al wel. Maarten: "Je merkt het als je elkaar aankijkt, ik begon haar steeds leuker te vinden. De logeerpartij was aanvankelijk best gezellig. Na één dag valt er weer iemand af en dan wordt het echt, hoe dichter je bij het keuzemoment komt, hoe meer je elkaar als concurrent gaat zien… Hoe je je voelt is wisselend, een heel goed gevoel wordt afgewisseld met onzekerheid." De keuze van Michelle viel op Maarten: "Heel blij was ik toen en het gevoel wat je zelf hebt wordt bevestigd!" De twee gingen een midweek naar Athene. "Een mooie stad en de vakantie ging beter dan ik had gehoopt!"

Net een familie
Maarten werkt doordeweeks in Varsseveld, in de weekenden is hij meestal in Noord-Brabant bij Michelle. Hij blikt terug: "De reünie was geweldig, je deelt iets unieks met elkaar, het is net een familie. Boer zoekt Vrouw heeft mij veel gebracht, je zult mij niets negatiefs erover horen zeggen. Terwijl ik er voordat ik zelf meedeed aan het programma nooit naar heb gekeken…"

Meer berichten