Foto:

AD'69 trotseert Keijenburgse Boys en de scheidsrechter

AALTEN - AD'69 was vandaag de gastheer van Keijenburgse Boys en had alles daarvoor in stelling gebracht ware het niet dat de scheidsrechter het nodig vond om niet op tijd te verschijnen. 'The man in black' nam zich de vrijheid om zich dertig minuten later dan aangegeven op sportpark Zuid te melden. Mocht betrokkene vervolgens een foutloze wedstrijd hebben gefloten, was dat misschien nog te vergeven geweest maar deze arbiter maakte het 'Gilde der Scheidsrechters' tot een lachwekkend verschijnsel, een schandalige vertoning die in de bestuurskamer van AD'69 zijn vervolg vond.

De laatste keer dat AD '69 en Keijenburgse Boys de degens kruisten, was vorige seizoen in de derde klasse in Keijenborg en AD'69 verloor toen met ruime cijfers en het verschil in gegeven kaarten zei toen eigenlijk genoeg, het verlies van toen was meer te wijten aan eigen falen dan dat de Boys uit Keijenborg zoveel beter waren. Dit keer was de uitslag 3-1 voor AD '69.
AD'69 stond vandaag positief in de wedstrijd en kon het niet maken tegenover haar positief gestemde supporters om vandaag niet het maximale te geven. En dat deed AD'69. Vanaf het allereerste begin stond het team strak op zijn posities en gaf de Boys uit Keijenborg slechts een klein beetje hoop. We zullen deze keer niet de individuele kwaliteiten van de AD-spelers benoemen want er was geen enkele die niet aan de norm van trainer Mark Schepers voldeed, zelfs de spelers op bank waren een basisplaats waard maar ergens moest coach Schepers een streep trekken. Zelfs coach Schepers had een aandeel toen hij vervaarlijk ten val kwam langs de lijn. Deze interruptie duurde nog geen 30 seconden maar werd door de arbiter op ruim vier minuten gewaardeerd. Uiteindelijk zou AD'69 met 3-1 winnen, de arbiter zou het spel tot de 111de minuut laten duren maar ook hij zag met een AD-doelpunt in de 112de minuut - dat de eindstand op 3-1 bracht - in dat het meest verstandige wat hij zou kunnen doen was om de wedstrijd af te fluiten. Een belachelijke rode kaart voor teammanager Marcel Maatkamp tijdens het handen schudden na de wedstrijd gaf wel aan met wie beide teams te doen hebben gehad in deze wedstrijd.

Met winst vlak voor de winterstop doet AD'69 goede zaken. Het team heeft een bijzonder goed gevoel richting de wedstrijd tegen Ulftse Boys.

Meer berichten