Survivalrun De Dinxperloop

DINXPERLO - Op zondag 16 december houdt Stichting Survival Dinxperlo de 24ste Dinxperloop survivalrun.

Survivalrun is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de 'strijd tegen de elementen' een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. En survivalrun gaat altijd door: zomer en winter! "Doordat onze run altijd vlak voor de kortste dag van het jaar wordt georganiseerd, hebben we maar een beperkte hoeveelheid tijd voor de wedstrijd. Desondanks gaan er bijna 1000 deelnemers over het parcours van 5 of 7,5 km. En juist het beperkte daglicht en de winterse omstandigheden maken de Dinxperloop elk jaar weer een bijzondere wedstrijd. Het zorgt voor een speciale sfeer!", aldus Herbert Luimes, voorzitter van Stichting Survival Dinxperlo.

Onder de deelnemers van de Dinxperloop zijn wedstrijdlopers die onder licentie lopen van de Survivalrun Bond Nederland, maar ook recreanten die zich aan het loodzware parcours wagen. Weken van voorbereiding door vele vrijwilligers van met name survivalvereniging Ropes & Running gaan eraan vooraf om de survivalrun mogelijk te maken. Daarnaast kan Stichting Survival Dinxperlo bouwen op een groot aantal vaste sponsoren. Zo is OWM Achterhoek al vele jaren hoofdsponsor van dit sportevenement.

De survivalwedstrijd is voor toeschouwers fantastisch om te aanschouwen. Start en finish zijn aan 't Barger, op het terrein van Buitensport Try-Out, aan de Bargerdijk 2 te Dinxperlo. Aanvang vanaf 9:30 uur.


stichtingsurvivaldinxperlo.nl

Meer berichten