De cast van 'Nonnen over de vloer'. Foto: Frank Vinkenvleugel
De cast van 'Nonnen over de vloer'. Foto: Frank Vinkenvleugel

Nonnen over de vloer in Breedenbroek

BREEDENBROEK - Toneelvereniging VOVO (Van ons Voor ons) brengt op zaterdag 12 en zondag 20 januari een klucht in vier bedrijven voor het voetlicht. Het stuk heet 'Nonnen over de vloer' en het wordt gespeeld bij zaal bij Koenders in Breedenbroek.

Door Waltraud Elburg

Rita Rougoor (spelend lid en penningmeester) en Theo Vinkenvleugel (voorzitter) zijn samen met de andere leden al weer een tijdje druk in touw met alle voorbereidingen, onder leiding van regisseur Henk Hoftijzer. Ook is VOVO een spelend lid rijker. Rita zegt lachend: "Het is niet zo eenvoudig om nieuwe toneelspelers te vinden. Daarom zijn we ook zo blij met de nieuwe mannelijke aanwas. Na een borrel en enige overredingskracht was hij wel zo ver te krijgen dat hij mee kwam kijken en nu gaat hij voor het eerst een rol spelen."

Theo: "Het begint voor ons allemaal weer spannend te worden. In september zijn we begonnen. Toen we het tekstboekje kregen hadden we al wel een beetje een beeld voor ogen hoe het zou worden maar als je het eenmaal aan het oefenen bent gaat het leven. In het stuk 'Nonnen over de vloer' van Gerrit Voskens is het belangrijk dat de spanning er zo lang mogelijk in wordt gehouden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er gelachen wordt want dan loopt het stuk vaak vanzelf al. Ook de leden die geen rol hebben op het podium zitten niet stil, want achter de schermen wordt er ook hard gewerkt."

'Nonnen over de vloer'
Theo: "'Nonnen over de vloer' is een vrolijk en vrij modern stuk met tal van hilarische momenten. Samen met onze regisseur geven we er een eigen draai aan."
Het plattelandshotel 'De Oude Jager' krijgt een aantal kleurrijke gasten. De gezusters Trip zijn door de notaris uitgenodigd voor een erfeniszaak. De gezusters Trip waarvan de één niet moeders mooiste is en de ander een non, ruilen voor één weekeind van kleding onder voorwaarde dat de 'gelofte van kuisheid' niet afgelegd hoeft te worden. Verder logeren er nog de ouders van Toontje Grundel, die wil bewijzen dat hij de stee wel een weekeind alleen kan runnen, en Henry Hazeleger die zegt dat hij student is maar andere zaken belangrijker vindt. Hij doet verwoede pogingen doet om de paringsroep van de 'wilde wippert' op de band vast te leggen en daarbij verstrikt raakt in de liefde voor de dames in het hotel. Maar ook daar heeft Dolf, in de vorm van een 'Dorien special', wel een oplossing voor. Kortom: verwikkelingen genoeg.

Avond- en middagvoorstelling
Opnieuw is er gekozen voor een voorstelling op de zaterdagavond en eentje op de zondagmiddag. VOVO steunt bij deze voorstellingen met dankbaarheid op diverse sponsoren en op de hulp van de vrijwilligers voor de decorbouw en grime, en op Appie Hengeveld die het licht en geluid verzorgt.
De voorstelling 'Nonnen over de vloer' kan bezocht worden op zaterdag 12 januari, aanvang 19:30 uur en op zondag 20 januari, aanvang 15:00 uur bij Zaal Koenders in Breedenbroek. De entree is 8 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Koenders in Breedenbroek, het VVV kantoor in Dinxperlo, Jumbo Arentz en bij de leden van VOVO.

Meer berichten