Tijn Leussink (links) en Dennis Klompenhouwer kijken toe hoe 'Mr Monopoly' de overeenkomst voor de levering van meer spellen ondertekent. Foto: Lydia ter Welle
Tijn Leussink (links) en Dennis Klompenhouwer kijken toe hoe 'Mr Monopoly' de overeenkomst voor de levering van meer spellen ondertekent. Foto: Lydia ter Welle

Jumbo's Arentz en Leussink bestellen meer Monopoly-spellen

Enthousiasme over de spaaractie is groot bij de klanten

AALTEN/DINXPERLO - De Jumbo-spaaractie voor het Monopolyspel van de gemeente Aalten is zo succesvol, dat supermarkteigenaren Leussink en Arentz onderhandeld hebben met producent Hasbro, om te zorgen dat ze meer spellen geleverd krijgen en dus niemand hoeven teleur te stellen.

Door Lydia ter Welle

In april begonnen de ondernemers van Jumbo Leussink uit Aalten en Jumbo Arentz uit Dinxperlo met het voorbereiden van de productie van een Monopolyspel voor de gemeente Aalten. "We hebben de inwoners van de gemeente gevraagd om door te geven welke straten er zeker op het bord zouden moeten komen. Daarop kwamen veel reacties, en zo hebben we een keuze gemaakt voor straten uit de grote en kleine kernen van de gemeente. Omdat we geen vier stations hebben in Aalten, hebben we in plaats daarvan de vier sportaccommodaties gekozen. En de Algemeen Fonds- en Kanskaarten bevatten allerlei plaatselijke dingen. Zo kun je dus een boete krijgen omdat je te hard hebt gereden op de Dinxperlosestraatweg, of een bekeuring omdat je een biertje te veel op hebt met de VVNF- of andere feesten in één van de kernen. En verder kun je dus zelf huizen of hotels bouwen op de Caspersstraat in De Heurne, of op de Markt in Aalten", vertelt Tijn Leussink. De luchtfoto's op het spel zijn gemaakt door Casper Roerdinkholder, een geboren Winterswijker, die in de buurt van Münster een luchtvaartmaatschappij heeft met onder andere het maken van zeer nauwkeurige luchtfoto's als specialiteit. De overige gebruikte foto's zijn gemaakt door zes fotografen, afkomstig uit Aalten.

Zodra het ontwerp van het spel definitief was, moest beslist worden hoeveel exemplaren er gemaakt moesten worden. Tijn Leussink vertelt: "Volgens producent Hasbro zouden we - gezien de ervaringen van Hasbro, gebaseerd op het aantal inwoners, genoeg hebben aan zo'n 500 exemplaren. Dat vonden we wat weinig, dus het werden er meer. En toen de spaaractie startte, was de belangstelling zo groot, dat we al een paar keer zegels hebben moeten laten bij maken. Zo kwamen we al snel op een aantal van duizend exemplaren. En omdat toen de gemeente Aalten aangaf er ook wel honderd te willen, als relatiegeschenk, besloten we er 1.100 te laten maken. Die gaan we vanaf zaterdag 1 december verkopen. Op die dag komt burgemeester Stapelkamp eerst in Dinxperlo, om half twaalf, om het startsein te geven voor de verkoop en vervolgens komt hij om 12.30 uur datzelfde doen in Aalten. Dan kunnen mensen met een volle spaarkaart het spel kopen met korting. Die zaterdag de eerste en zondag de tweede december verkopen we de spellen aan onze klanten die ervoor hebben gespaard. Daarna is het spel zolang de voorraad strekt voor iedereen te koop."

Dennis Klompenhouwer, die Jumbo Arentz vertegenwoordigde omdat Wilfried Arentz verhinderd was, voegt toe: "Dus ook voor mensen die niet hebben gespaard is het dan te koop voor 49,95 euro. Maar we verwachten eigenlijk dat we al snel door de eerste bestelling van 1.100 spellen heen zijn. Daarom hebben we overlegd met producent Hasbro, en afgesproken dat er een tweede serie spellen wordt gemaakt. Zo hoeven we niemand teleur te stellen. Iedereen kan - zodra de eerste serie is uitverkocht - in de maand december via een speciale website een spel bestellen en betalen. Dat spel wordt dan begin 2019, waarschijnlijk eind januari, begin februari, thuisbezorgd." Klompenhouwer meldt, dat niet alleen bij Jumbo Leussink in Aalten maar ook bij Jumbo Arentz in Dinxperlo het enthousiasme over het Monopoly-spel groot is onder klanten.

Wat het webadres is waar de Monopoly-spellen voor de gemeente Aalten in december kunnen worden besteld, wordt bekend gemaakt op 1 december bij de presentatie van de spellen in Dinxperlo en Aalten.

Meer berichten