Heren De Hofnar-Bovo draaien hoog mee

AALTEN - Iedereen was net op tijd beter: de heren van De Hofnar-Bovo stonden afgelopen zaterdag met een volledige selectie aan de start voor de wedstrijd tegen het Nijmeegse Pegasus. En dat legde de Aaltense volleyballers geen windeieren: de volledige winst werd binnengehaald: 4-0. De heren mengen zich als promovendus daarmee in de strijd binnen de top-5 van de Tweede Divisie B.

Beide teams speelden al eerder tegen elkaar, In de eerste ronde voor de nationale beker. Daar wist Pegasus de winst te pakken in een wedstrijd die door de Aaltense ploeg meer als voorbereiding werd gezien. Maar de Nijmegenaren kwamen daar nu niet meer mee weg. De basis bestaande uit: Huisman, N. Swijtink, J.D. Swijtink, Zeilstra, N. van der Bend, Korten en libero ter Haar nam Pegasus direct onder vuur met een sterke service waardoor Bovo een voorsprong wist te pakken. Door zelf het tempo te blijven bepalen en een veel scorende Zeilstra bleef Bovo scherp waardoor de eerste set gemakkelijk kon worden binnengehaald: 25-14. De Aaltenaren wisten dat ze zelf de sfeer binnen het veld hoog moesten houden om niet mee te gaan in het lagere tempo van de tegenstander. Pegasus kwam wat dichterbij en enkele lange rally's volgden. Bovo slaagde er echter in veel van deze belangrijke rally's naar zich toe te trekken en speelde de set clean uit met een stand van 25-19. Set 3 was een herhaling van set 1, Jansen kwam erin voor Zeilstra en Kleine Schaars zorgde voor extra stabiliteit in de passing. Dit resulteerde in een duidelijke 25-15 setwinst.
In set 4 startte Pegasus met een heus 'alles-of-niets' spelletje. Uit het niets kwam er een zeer sterke serve vanuit Nijmeegse kant over het net. Het duurde even voor Bovo hier een antwoord op had. Na een time-out bij een stand van 0-5 herpakten de Aaltense heren zich. De passing lag niet optimaal maar spelverdeler Huisman wist zijn scorende aanvallers weer te vinden. Al snel ging het gelijk op en kon Bovo de druk en het tempo opvoeren. Hier leek Pegasus niet tegen opgewassen waardoor de laatste set met 25-20 wederom naar het Aaltense volleyballers ging. Met deze mooie 4-0 overwinning hebben de heren van De Hofnar-Bovo laten zien dat de brede selectie thuishoort in de top.
Komend weekend speelt de Hofnar wederom in de Aaltense stationshal. Het Barchemse BVC komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Meer berichten