Foto:

Balkanbeats bij feest in Schiller

AALTEN - Oerkroeg Schiller in Aalten is op zaterdag 24 november weer omgebouwd tot een donker woud waar de verandering van het jaargetij gevierd wordt met het Laat Najaar Vroeg Winter Feest. Het inluiden van donkere tijden van de boselfen, de trollen en de woudgeesten. De periode waarin de ijskoningin enige verlichting brengt. Guur weer en huiverende stormen, omstandigheden waarin men zich wapent met gepofte aardappels en glühwein. Dit jaar wordt het feest gevierd met de band Balkanova Orchestra (vooorheen Balkanari).

Balkanova Orchestra speelt eigen nummers, traditionele gipsymuziek en ook bekende popliedjes die met een stevig Balkan-sausje overgoten worden. Op het repertoire staan nummers van o.a. Goran Bregovic en Fanfare Ciocårlia. Maar ook gooit de band Nirvana op de grill om daar vervolgens een pittige balkanbeat aan toe te voegen, en op het andere moment ligt er een doldwaze balkanversie van Katy Perry's grootste hit op tafel. De overige ingrediënten zijn plezier, energie en dans. De energieke band zal de gasten van de Oerkroeg in korte tijd omtoveren tot een hossende massa.
Natuurlijk is het de bedoeling dat de gasten verkleed komen. Voor de meest originele creatie zal er een leuke prijs zijn. De welkomstdrank staat voor de bezoekers klaar vanaf 21.00 uur en de toegang is vrij.

Meer berichten