Pepe Wieberdink in actie bij een hindernis van de 1 kilometerwedstrijd. Foto: Nathan Posthumus
Pepe Wieberdink in actie bij een hindernis van de 1 kilometerwedstrijd. Foto: Nathan Posthumus

Prachtige derde etappe Boekeldercrosscompetitie van AVA '70

AALTEN - Zaterdag, even voor 13.00 uur. Iedereen was klaar voor de derde wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie. Spraakwaterval Dirk Vreeman had al het hoogste woord, de jongste talenten trappelden ongeduldig voor de startstreep en het publiek stond in groten getale te wachten langs het parcours. De hardlooparena bij `t Romienendal lag er prachtig bij, dus het beloofde weer een mooie sportmiddag te worden. En dat werd het ook.

Gelijk na het startschot knalden de talenten richting het zware bouwland. In een lang lint trok de meute over het zandpad, langs de sloot en vervolgens over de hindernissen richting de finish. Lars Meinen arriveerde voor de derde keer op rij als eerste en liet Boet Kreykamp achter zich, maar die finishte wel knap als tweede. Bij de meisjes was het wederom Madelief van Erkelens, die de snelste tijd klokte, maar ze moest dit keer strijden tot aan de meet. De jonge Norah Busch was met haar tijd van 4,30 minuten net iets sneller dan vorige week en werd daarmee derde. Hierna was het de beurt aan de dappere strijders van de 2 kilometerwedstrijd om hun kunnen te tonen. Noah Lampio en Twan Meinen vochten een prachtig duel uit en scoorden dezelfde eindtijd met 7,16 minuten. Een grootse AVA`70-overwinning was er te vieren bij de meisjes op deze afstand, want Emma Nijenhuis won de run voor Annelot Posthumus en Norah Rusink.
Regionaal toptalent stond er aan de start bij de wedstrijd over 5 kilometer en het selectieve parcours trok het deelnemersveld al snel totaal uit elkaar. In de voorste regionen ging het bijzonder hard, maar ook in de achterste regionen werden geweldige prestaties aan de dag gelegd. Stan Prinsen van AVA`70 hield zich knap staande in het geweld en klokte de vijfde tijd met 17,39 minuten. Maar liefst twintig atleten doken onder de grens van twintig minuten en dat gaf aan hoe snel er gelopen werd. Bij de Dames was Annemarie Arentsen de troef van AVA en zij liep naar een mooie vijfde tijd in de eindrangschikking.
Björn Demkes wist van tevoren al, dat een toptijd er zaterdag niet in zat, want een lichte verkoudheid speelde hem parten. Toch werd hij verdienstelijk tweede met een tijd van 37,25 minuten. Bij de Dames wilde Katja Demkes haar eindtijd van vorige week graag verbeteren en slaagde prima in die missie. Met een eindtijd van 45,15 minuten werd ze tweede.
De atleten van de lange adem hadden maar liefst drie ronden op het pittige rondje in het Daalse land af te leggen. AVA-atleet Mark te Brake werkt toe naar enkele grote wedstrijden en wilde vooral ontspannen lopen. Dit ging hem uitstekend af, want de rondjes gingen steeds sneller en hij liet de klok als tweede stilstaan op dik 57 minuten. De Aaltense atlete Julia Kang zegevierde voor de derde keer op rij. Ze verbeterde haar beste tijd ruim en was dolblij met haar sterke eindtijd van 63,45 minuten.
Komende week worden de bekers opgepoetst en het podium in gereedheid gebracht. Zaterdag wordt immers de finale afgewerkt van de Boekeldercrosscompetitie en het belooft een spannend slot te gaan worden. De strijd is nog lang niet op alle afstanden beslist, dus er valt nog voldoende te winnen. Tevens is het natuurlijk de laatste mogelijkheid om dit jaar het pr nog aan te scherpen. Reden genoeg dus, om nog een keer te komen crossen op een van de mooiste parcoursen in de regio.

Meer berichten