Joy Division Undercover. Foto: Ap Pot
Joy Division Undercover. Foto: Ap Pot

Joy Division Undercover kijkt uit naar optreden in Koppelkerk

BREDEVOORT - Volgend voorjaar reizen ze langs de grotere popzalen van Nederland vanwege om te vieren dat het legendarische album Unknown Pleasures van Joy Division veertig jaar geleden uitkwam. Joy Division Undercover brengt een ode aan het album en aan de band. Behalve grote zalen als Het Paard in den Haag, De Melkweg Amsterdam en Hedon in Zwolle doet de band ook Bredevoort aan. Op zaterdag 9 februari geeft de formatie in Bredevoort één van haar drie try-outs voorafgaand aan de grote toer door Nederland.

Geheel toevallig is de keuze voor de Koppelkerk Bredevoort niet. Los van het feit dat de Koppelkerk een schitterende vrijplaats voor kunst & cultuur is, komen twee leden van de band van origine uit het oosten. Drummer Gerald Roerdinkveldboom en zanger Ernst Grevink (alias Erny Green) zijn beiden opgegroeid in Winterswijk. Voor hen is het ook een beetje thuiskomen. Daarnaast woont de vaste boeker van de band, Richard Jongetjes van Glimlach Producties, sinds een jaar in Bredevoort en dan is de link snel gelegd.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) brengt - naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures - in het tweede deel van het concert andere hoogtepunten uit het Joy Division-repertoire. De band bestaat uit: Erny Green - zang; Henk Koorn - gitaar; Edwin Oranje - bas; Thijs Heij - toetsen en Gerald Roerdinkveldboom - drums.
De zaal gaat 9 februari om 20.00 uur open en de eerste start om 20.30 uur. Online tickets zijn voor dertien euro te bestellen via www.koppelkerk.nl. Aan de deur kosten ze - indien nog beschikbaar - vijftien euro.

Meer berichten