Margriet Sjoerdsma. Foto: Eddy Westveer
Margriet Sjoerdsma. Foto: Eddy Westveer

Zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdag 1 december treden zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix op in de Koppelkerk in Bredevoort. In de intimiteit van stem en piano staan 'favourite songs' op het programma: van grootheden als Leonard Cohen, Tracy Chapman en Billy Joel.

Met het programma 'Favourite songs' brengen zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix songs terug tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren '80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. Ook schrijven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs.

Margriet toerde eerder langs de Nederlandse theaters met het programma 'A tribute to Eva Cassidy' samen met violist Dan Cassidy, de broer van Eva. Sjoerdsma's eerste drie cd's brachten haar op podia als het North Sea Jazz Festival, het Concertgebouw en Paradiso.

Het concert in de Koppelkerk in Bredevoort is op zaterdag 1 december en begint om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur. De entree is tien euro. Reserveren is gewenst en kan via www.koppelkerk of tel. 0543-5261005.

Meer berichten