Een novembermorgen bij Bredevoort. Foto: Jolanda te Winkel
Een novembermorgen bij Bredevoort. Foto: Jolanda te Winkel

Ik mis je-wandeling in Bredevoort

BREDEVOORT - November een echte herfstmaand. Het vallende blad, het verminderde licht, het natte weer, alles herinnert ons aan vergankelijkheid en dood. Geen wonder dat mensen al eeuwenlang juist in november de overledenen van wie ze gehouden hebben gedenken.

Ook in Bredevoort wil men de doden herdenken en wel door middel van een 'Ik mis je-wandeling' op zondag 25 november. Ieder die op deze dag stil wil staan bij een geliefde is welkom. Een groot aantal organisaties werken mee, te weten Protestantse Gemeente Bredevoort, katholieke geloofsgemeenschap Sint Georgius, basisschool 't Bastion, Bredevoorts Belang, GUV Uitvaartverzorging en 't Grachthuys.

Men komt op zondagmiddag 25 november om 14.30 uur bij elkaar op 't Zand in Bredevoort. Na een kort welkom wandelt men samen door het Vestingpark, om even stil te staan bij de Lourdesgrot. Daar kan men luisteren naar gezang. Daarna gaat het via de Landstraat en Bolwerkweg naar de begraafplaats aan de Kloosterdijk. Na een kort samenzijn krijgt iedereen een lichtje om te plaatsen bij een geliefde. Daarna wordt een kop koffie of thee gedronken in 't Grachthuys. Uiteraard staat het iedereen vrij om maar een deel van het programma mee te maken.

Meer berichten