De jubilarissen én de jongste vrijwilliger van Marga Klompé in Aalten. Foto: Kristel te Bokkel
De jubilarissen én de jongste vrijwilliger van Marga Klompé in Aalten. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Vijftig jaar lang vrijwilliger bij Marga Klompe

AALTEN - Elk jaar organiseert Marga Klompé een aantal vrijwilligersavonden om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Afgelopen donderdag 8 november was in Aalten de derde avond en was er wat bijzonders te vieren. Twee vrijwilligsters werden gehuldigd voor hun veertig- en vijftigjarig jubileum.

Door Kristel te Bokkel

Johanna de Haan begon vijftig jaar geleden met vrijwilligerswerk op de donderdagmiddag. Nog steeds doet ze dat met veel plezier. Niet meer op Avondvrede, waar het allemaal begon, maar op de Stegemanhof. Volgens Joke Meinen-Hoftijzer, coördinator welzijn, is de Haan een vrouw die weet wat ze wil, maar toch ook bescheiden. Daarbij is ze nog altijd flexibel. "Kunnen de mensen niet naar haar toe komen, gaat ze er zelf naartoe," aldus Joke Meinen-Hoftijzer, coördinator welzijn van Marga Klompé. De Haan ontving eerder al een koninklijke onderscheiding voor haar inzet.

De Haan: "Je wordt zelf ook rijk van het vrijwilligerswerk. Daarom heb ik het ook zolang vol gehouden. Welfare is eigenlijk de bezigheidstherapie vanuit het Rode Kruis. Het zorgt ervoor dat mensen nog bezig kunnen zijn. En het blijft gezellig. Je bent ook het geluid van buitenaf. Ik doe het dan ook nog altijd met heel veel plezier."

Ook Leis Wevers werd gehuldigd tijdens de vrijwilligersavond. Wevers is al veertig jaar vrijwilligster en doet dat ook met veel plezier. "Het begon met het eerste herfstfeest. Toen ging de opbrengst naar de elektrische deuren. Ik heb in al die jaren veel van het vrijwilligerswerk geleerd en een mooie tijd gehad. Er zijn ook mooie vriendschappen uit ontstaan."

Volgens Joke Meinen is het motto van mevrouw Wevers dan ook 'want we doen het zo graag'. "Mevrouw Wevers is spontaan, lief, betrokken en ziet ook overal mogelijkheden."

Henk Hogevonder, regiomanager, vertelt tijdens de avond dat het bijzonder is dat deze mensen al zo jong de keuze konden maken om anderen te gaan helpen. "Dat is mooi om te zien. Bijzonder is ook het verschil in de leeftijden van de 300 vrijwilligers die er nu zijn. Er zijn vrijwilligers, Albert en Janna Maarsingh die al 53 jaar vrijwilliger zijn, maar we hebben ook een vrijwilliger van nog maar vijftien jaar."

Dat is Jorben Harbers, de jongste vrijwilliger bij Marga Klompe. Hij vertelt: "Ik ben hier terecht gekomen via school. We moesten toen een maatschappelijke stage doen en omdat mijn moeder hier werkt ben ik hier terechtgekomen. Tijdens de stage kwam ik erachter dat ik het leuk vind om te doen en ik ben toen als vrijwilliger gebleven."

Meer berichten