De Glazen Boterham in actie voor Movember

AALTEN – De zes zangers van De Glazen Boterham komen net als vorig jaar in actie voor Movember, de foundation die wereldwijd de strijd aangaat voor de gezondheid van de man. Woordvoerder Henk Houwers legt uit: "We verkopen de 'Glazen Boterhamzak', we houden een pubquiz bij oerkroeg Schiller en we zetten een mooie wandeltocht uit. De hele opbrengst maken we over naar Movember!"

'Glazen Boterhamzak'
Begin november, tijdens een gezamenlijk optreden met popkoor DAzzLE bij camping Goorzicht, werden de activiteiten bekend gemaakt. De zangers van De Glazen Boterham hadden honderd 'Glazen Boterhamzakken' bij zich die inmiddels voor een groot deel zijn verkocht.

"Dat is inderdaad een heel mooi begin van onze acties! In de 'Glazen Boterhamzak', te koop voor vijftien euro, zit onze cd, een gedichtenbundel en een cadeaubon van vier euro van bakkerij Tonnie Knippenborg", vertelt Gerrit Bussink.

Opname bij Jan Wilm Tolkamp
De cd is opgenomen tijdens het jaarlijkse uitstapje van De Glazen Boterham. Na een pauze bij De Neeth fietsten de zangers door het fraaie buitengebied van Barlo naar Dale, naar de studio van Jan Wilm Tolkamp, en zongen daar de nummers in voor de cd. Hans Assink merkt op: "De opname ging meteen goed terwijl we totaal niet voorbereid waren, alleen de twee organisatoren van ons uitstapje wisten ervan. Jan Wilm heeft het perfect voor elkaar in zijn studio en heeft ons prima geholpen!"

Gedichtenbundel
Ed Nawijn tekent voor de gedichtenbundel. Hij glimlacht: "Er staan dertig gedichten in, voor elke dag van november eentje. Ze gaan allemaal over snorren. Het boekje bevat leuke illustraties en de opmaak is verzorgd door Roeleke Kuijper-Baars. Ze heeft er iets moois van gemaakt! Bij de cd en de gedichtenbundel heeft Tonnie Knippenborg een cadeaubon van vier euro gedaan, deze is te besteden in zijn bakkerij." Ed draagt een gedicht voor, doorspekt met een flinke dosis humor. Ed: "De 'Glazen Boterhamzak' met onze cd, gedichtenbundel én de cadeaubon kost slechts vijftien euro, en je steunt ook nog het goede doel! De 'Glazen Boterhamzak is de hele maand november te koop."

Pubquiz bij Schiller
Jan Wilm Tolkamp bracht de zangers op het idee om een bon voor een glaasje bier in de 'Glazen Boterhamzak' te stoppen.
Henk Houwers zegt: "Die leuke tip gaf ons de ingeving om het groter aan te pakken en we zijn naar Jaap Delleman, kroegbaas van Schiller, gestapt. Met zijn hulp en sponsoring houden we een gezellige middag op zondag 11 november. We presenteren daar onze cd en vanaf 16.00 uur houden we een grote pubquiz. Deelname kost slechts één euro per persoon, teams mogen maximaal uit vijf spelers bestaan. Natuurlijk zullen we enkele liederen zingen tijdens de pauzes. We hopen natuurlijk op heel veel deelnemers en evenzoveel supporters! We maken er een mooie muzikale middag van!"

'Snorrentocht' vanaf Ahof
De laatste activiteit van De Glazen Boterham is een wandeltocht. Theo Stronks legt uit: "Wandelaars kunnen op zondag 25 november vanaf de Ahof vertrekken tussen 9.00 en 10.00 uur. Omdat we twaalf-en-een-half jaar bestaan is de 'Snorrentocht' twaalf-en-een-halve kilometer lang. Deelnemers kunnen ook kiezen voor zes en een kwart kilometer, het parcours voert door het buitengebied ten noorden van Aalten, door het glooiende landschap van Dale en Barlo. Onderweg is een pauzeplek ingericht met koffie of thee en na afloop krijgen wandelaars een kop stevige soep bij de Ahof. Deelname kost vijf euro per persoon, ook voor Movember."
De Glazen Boterham begon twaalf-en-een-half jaar geleden met zingen, één keer per maand op zondagmiddag. In juli en augustus houden de heren hun reces, aan het begin van een nieuw seizoen gaan de zangers een dagje uit. Vorig jaar pakte De Glazen Boterham voor het eerst uit met een sponsoractie voor Movember foundation, de enige liefdadigheidsinstelling die wereldwijd de strijd aangaat voor de gezondheid van de man.

Inschrijven pubquiz
Belangstellenden voor de pubquiz kunnen zich inschrijven via de link op de Facebookpagina van De Glazen Boterham. Aanmelden voor de wandeltocht kan op de dag zelf, zondag 25 november, tussen 9.00 en 10.00 uur bij de Ahof.


Facebook: De Glazen Boterham

Meer berichten