Advertorial

Hoe kun je een auto met technische problemen verkopen?

Aan alles komt vroeg of laat een einde. Zo ook aan die auto die je jarenlang naar je werk heeft gebracht, waarmee je memorabele reisjes hebt gemaakt en waar je zoveel rijplezier van hebt gehad. Op den duur krijg je problemen met de motor, de transmissie gaat kapot en er ontstaan elektrische storingen. Je auto staat voor je gevoel vaker bij de garage dan op je eigen oprit, en rekeningen stapelen zich op: het is tijd voor een nieuwe.

Enige triestheid en zelfs melancholie is dan zeker op zijn plek, maar je moet ook pragmatisch zijn en naar de toekomst kijken. Veel mensen denken dat zo'n oude auto je enkel nog wat korting kan opbrengen bij de dealer of als oud ijzer, maar niets is minder waar: een oude kapotte auto kan nog behoorlijk wat opleveren, mits je hem aan de juist partij verkoopt. In dit artikel bespreken we twee manieren om nog wat te verdienen aan je wagen: verkopen aan een particulier en verkopen aan een auto inkoop specialist.

Je oude auto verkopen aan een particulier.
Wanneer je er tijd voor hebt, en je een beetje verstand hebt van online zakendoen, is deze optie financieel gezien het meest aantrekkelijk. Waarom? Je verkoopt hem direct aan de nieuwe eigenaar van je auto, dus je hebt niets te maken met een derde partij die ook iets moet verdienen aan de deal.

Er zijn tegenwoordig tal van online marktplaatsen waar je alles kunt aanbieden wat je maar wilt en waar mensen soms ook naar de gekste dingen op zoek zijn. Het zou dus zomaar kunnen dat er een hobbyist op zoek is naar die oude kapotte auto van jou om er lekker aan te sleutelen!

Houd er echter wel rekening mee dat auto's met technische defecten niet de meest populaire items zijn, en dat het dus wel even zou kunnen duren voordat je reacties krijgt op je advertentie. Bovendien kost het maken van een goede advertentie met goede foto's redelijk wat tijd, net als het maken van afspraken voor bezichtiging. Onderschat ook de moeite die je steekt in administratieve zaken niet.

Je oude wagen verkopen aan een gespecialiseerde inkoper.
Wil je liever snel en op een eenvoudige manier geld krijgen voor je auto, dan is het waarschijnlijk interessanter om hem te verkopen aan een professionele partij. Bovendien kan dit ook nog behoorlijk wat opleveren, mits je hem verkoopt aan een betrouwbare partij met een groot internationaal netwerk.

Zoals je misschien wel weet zijn er in Nederland en België weinig tweedehands onderdelen beschikbaar, waardoor ze duur zijn en er vaak nieuwe onderdelen gebruikt moeten worden voor de reparatie. Bovendien zijn de lonen hier over het algemeen een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oost-Europa, waardoor reparaties er ook niet goedkoper op worden. Als je zakendoet met een partij die je auto goedkoop kan laten repareren, wordt je kapotte auto meer waard en kun je er een goede prijs voor krijgen.

East European Provider:  Gebruikte auto inkoop specialist
Zo'n partij is de East European Provider. Zij zijn al meer dan 10 jaar actief als betrouwbare auto inkoper die erg hoge prijzen biedt voor oude en defecte auto's. Zij werken intensief samen met professionals, of zoals ze die zelf noemen, 'mannen met gouden handen', uit Oost-Europa. Zij hebben het netwerk en de kennis in huis om elke auto maximaal te kunnen waarderen en om jou al het werk uit handen te nemen.

Je kunt bij hen dan ook bijvoorbeeld heel snel en eenvoudig je auto of bestelwagen met een motorprobleem verkopen. Ben je benieuwd hoeveel je kunt krijgen voor je oude auto? Vul dan gratis en vrijblijvend het inkoopformulier in en kom er vandaag nog achter.

Meer berichten