Op ontdekkingsreis in de wereld van de paddenstoelen. Foto: Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer
Op ontdekkingsreis in de wereld van de paddenstoelen. Foto: Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer (Foto: Andries de la Lande Cremer)

Speuren naar paddenstoelen met OERRR

AALTEN - In het Loohuisbos bij Aalten worden detectives gezocht, die willen speuren naar paddenstoelen, onder leiding van de boswachter van Natuurmonumenten. De zoektocht vindt plaats op zondag 21 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 - 655 99 55.

De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen te zoeken en ze eens goed te bekijken. Ze zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Paddenstoelen zijn de afvalverwerkers van de natuur; ze leven vaak van dood hout dat volop voorhanden is in de bossen van het natuurgebied Loohuis.

Kinderen ontdekken de wereld van de paddenstoelen. Ze leren hoe ze de verschillende soorten paddenstoelen kunnen herkennen, hoe een stinkzwam ruikt, en waar een vliegenzwam eigenlijk groeit. En of de aardappelbovist eetbaar is. De boswachter tipt: "Neem een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?"
 

Meer berichten