Bredevoort wint lastige pot tegen Kilder

BREDEVOORT - Het was voorzien als een lastige pot, de thuiswedstrijd die Bredevoort op een frisse, zonnige zondagmiddag tegen Kilder moest spelen. Dat werd het ook, maar uiteindelijk bleven de punten toch in Bredevoort: 2-1.

Kilder, van te voren gezien als één van de sterkere selecties uit de competitie, heeft een moeilijke seizoensstart achter de rug en was er dan ook op gebrand om de drie punten uit Bredevoort mee te nemen. Maar waar Bredevoort eerdere seizoenen vaak moeite had met scoren, was dit vandaag in het eerste deel van de eerste helft niet het geval. Na negen minuten stond er al een 1-0 stand op het scorebord. Michiel Rave wist met een perfecte dieptepass de lopende Thijs Navis te bereiken, Thijs nam de bal goed aan en wist deze onder de keeper door te tikken. Niet veel later lag ook de 2-0 erin. Jordy Lorijn wist zijn hoekschop zo scherp in te draaien dat de keeper hier geen antwoord op had en de bal in de verre hoek zag verdwijnen.
Ondanks de voorsprong voor Bredevoort was het aantal kansen in de eerste helft vrijwel gelijk. Kilder wist met mooie aanvallen het de verdediging van Bredevoort lastig te maken en had erg veel pech met het afwerken: meerdere malen werd het houtwerk geraakt. Laat in de eerste helft wist de snelle Dennis van Vreeswijk de verdediging van Kilder eruit te lopen. De laatste man van Kilder zag geen andere optie dan Dennis naar de grond te werken en hij kreeg hiervoor een verdiende rode kaart. Dit voordeel wist Bredevoort in de eerste helft niet uit te buiten en met een 2-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.
Met een man meer en een 2-0 voorsprong leek een overwinning van Bredevoort voor de hand liggend. Toch was de tweede helft volledig voor het uitspelende team. Door één op één te gaan staan en door gebruik te maken van de lange bal wist Kilder Bredevoort knap met de rug tegen de muur te zetten. Bredevoort wist voorin vrijwel niets te creëren. In de 64ste minuut scoorde Kilder. Een schot van buiten de zestien werd voor de voeten van een speler van Kilder gelegd, die de bal feilloos binnenschoot. Tijdens de rest van de tweede helft was Kilder meerdere malen erg dichtbij de gelijkmaker. Helaas voor Kilder en gelukkig voor Bredevoort vloog de bal er niet nog een keer in en floot de scheids af met een 2-1 eindstand. Al met al een goed resultaat voor Bredevoort, maar een knappe prestatie van Kilder om met een man minder de sterkere van de twee te zijn in de tweede helft.
Volgende week zondag speelt Bredevoort een uitwedstrijd bij Etten.

Meer berichten