Weer slechts één punt voor dames De Hofnar-Bovo

AALTEN - Revanche, dat zochten de dames 1 van De Hofnar Bovo in de wedstrijd tegen Orion Volleybal Doetinchem dames 2. In de voorbereiding verloren de Aaltense volleybalsters van dit team, en in de tweede uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, op 6 oktober, werd het niet beter. Hoewel: het was op het nippertje en ook een vijfde set had er zeker ingezeten. Maar uiteindelijk brachten de dames slechts één punt mee terug naar Aalten. Het sleutelwoord van deze wedstrijd bleek servicedruk.

De eerste set begon redelijk waarbij De Hofnar-Bovo in het begin meekwam, mede door de servicedruk. Helaas had Orion deze servicedruk ook en was hier vanuit De Hofnar-Bovo in de eerste set onvoldoende antwoord op. Daarbij kwam nog een teveel aan eigen fouten waardoor de eerste set uiteindelijk met 25-14 verloren ging. Tijdens de tweede set was de servicedruk, mede dankzij de jongste van het team Luijmes (14 jaar), wel volop aanwezig waardoor De Hofnar-Bovo een voorsprong kon opbouwen. Orion wist nog goed terug te komen maar uiteindelijk werd de set met 20-25 binnengehaald. De derde set was een redelijke kopie van de eerste. De servicedruk was goed maar ook deze keer hadden de dames van Orion hier vaak een antwoord op. De servicepass aan de kant van De Hofnar-Bovo liep deze keer wel, alleen werden punten niet voldoende afgemaakt en te veel eigen fouten maakten dat deze set met 25-18 verloren ging.
De vierde set werd een nagelbijter. De Hofnar-Bovo kwam met een redelijk ruime voorsprong als eerste bij de 20 punten en had al zicht op een vijfde set. Echter verslapten de dames even waardoor Orion weer bij kon komen. Het werd een tijdje stuivertje wisselen waarbij de dames van De Hofnar-Bovo even dachten het voorbij was, maar door een netfout van de tegenstander alsnog een punt kregen. De dames vochten tot het einde maar helaas viel het stuivertje uiteindelijk toch de verkeerde kant op en ging de set met 32-30 verloren. Geen vijfde set dus.
Uiteindelijk is het bijna volledig vernieuwde team met drie punten uit drie wedstrijden redelijk uit de startblokken gekomen. Op naar de tweede thuiswedstrijd en wellicht de eerste winst.

Meer berichten