AD '69 scoort. Foto: PR
AD '69 scoort. Foto: PR

AD '69 wint van Terborg

AALTEN - Na het verlies tegen 't Peeske en het gelijkspel tegen GWVV miste trainer Mark Schepers van AD '69 alleen nog winst op zijn cv. En ook die prijkt nu op zijn conto: Terborg werd met 5-1 verslagen.

De wedstrijd begon al om 12 uur, twee uur eerder dan normaal, vanwege de Terborgse kermis. En of het nu aan het vroege tijdstip lag of niet, AD'69 startte bijzonder fel. Dat betaalde zich direct uit. Al in de 6de minuut werd de 1-0 gescoord door Zila Ertunc en drie minuten daarna trapte Michiel Ebbers de bal zonder enige schroom in het net. Een 2-0 voorsprong binnen tien minuten is voor AD'69 een ongekende weelde, maar de opmars ging nog verder. Terborg kreeg geen greep op de Aaltense voetballers, bijna geen duel werd er gewonnen. Het zelfvertrouwen van AD'69 groeide met de minuut en in de 23ste minuut kreeg Michiel Ebbers de 3-0 op zijn slof. Vlak voor rust kreeg Jeroen Scholten het op zijn heupen en wederom mocht keeper Twan Jansen de bal uit het net halen, AD'69 ging met een 4-0 ruststand de kleedkamers in.
Na de rust kregen de toeschouwers een heel ander spelbeeld te zien. Terborg wilde koste wat kost met minimaal één doelpunt de kermis in en was een stuk gretiger in de duels dan in de eerste helft. Ook veel gretiger dan AD'69, waardoor er veel niet goed ging. Echter de voorhoede van Terborg stond niet op scherp en maakte het keeper Anthony Ikink niet lastig. De paar keer dat Ikink in actie moest komen deed hij dat prima in samenwerking met Robin Raben, Maik Gerling en Sven Breukelaar. Ook Lars Rave speelde een prima wedstrijd en lijkt nu al een vaste kracht voor Schepers te worden. Maar het spel van AD'69 werd er in de tweede helft niet mooier op. De gretigheid nam af, de 4-0 voelde comfortabel en dit gaf Terborg de mogelijkheid de druk op te voeren ook al zorgden zij niet voor echt gevaar in de Aaltense defensie. De bevrijdende 5-0 werd in de 80ste minuut wederom door Michiel Ebbers gescoord. Het enige smetje was het onnodige tegendoelpunt van Terborg, vier minuten voor tijd (5-1). Onnodig was in de 61ste minuut ook de gele praatkaart voor Dylan Bauhuis die verder een prima wedstrijd speelde.

Meer berichten