Wethouder Hans te Lindert leest voor. Foto: Annet Wamelink
Wethouder Hans te Lindert leest voor. Foto: Annet Wamelink (Foto: )

Voorleeskoffie bij Beth San

AALTEN - Net zoals in heel Nederland is er in Aalten op vrijdag 5 oktober voorgelezen aan ouderen, in het kader van Nationale Ouderendag. Dat de Nationale Voorleeslunch in het Grand Café van Beth San werd omgetoverd tot 'Lezen tijdens de koffie', deed daar niets aan af. Ontmoeting en gesprek tussen oud en jong stonden er centraal.

De Voorleeskoffie werd georganiseerd op initiatief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort in samenwerking met Marga Klompé Aalten-Bredevoort en cbs Groen van Prinsterer. Een groot aantal ouderen en alle leerlingen van groep 8 van cbs Groen van Prinsterer hadden zich al bijtijds verzameld in het stampvolle Grand Café. Wethouder Hans te Lindert las een verhaal voor over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek. Met zichtbaar plezier genoten de ouderen en kinderen.
Omdat de Nationale Voorleeslunch in de Kinderboekenweek valt waren de kinderen van cbs de Groen uitgenodigd om mee te doen aan deze voorleesochtend. Na het verhaal van de wethouder gingen zij met de ouderen aan de slag. Samen vulden zij een pagina uit een Vriendschapsboekje in. Vragen als 'welke muziek vind je leuk' (van Hiphop bij een achtste groeper tot geestelijke liederen bij een oudere dame) of 'wat zijn je hobby's', leverden veel geanimeerde gesprekjes op, er werd veel gelachen, uitgelegd en gezellig gekletst. De kinderen en ouderen konden het samen erg goed vinden. Tot slot las juf Mariska Lammers nog een mooi verhaal voor, ook over vriendschap, waarna de ochtend werd afgesloten met een luid applaus voor iedereen.
De ingevulde vriendschapsbladen worden gebundeld tot een vriendschapsboekje, dat binnenkort te bekijken is in het Grand Café van Beth San, op cbs Groen van Prinsterer en in de Bibliotheek.

Meer berichten