Hofnar-Bovo heren 1 verliest opnieuw

AALTEN - De heren van Hofnar-Bovo 1 spelen hun wedstrijden tot nu toe met wisselend succes. Ook het derde duel, uit tegen Rebelle 1 uit Dieren, ging verloren, met 3-1. En dat terwijl de Aaltense volleyballers na de eerste (verloren) wedstrijd in hun eerste thuiswedstrijd tegen Heyendaal hadden laten zien wat ze waard zijn. De eerste overwinning op landelijk niveau was een feit en de mannen gingen vol zelfvertrouwen naar Dieren.

Maar blessures lieten het team in de eerste twee wedstrijden al niet ongemoeid, en tijdens deze wedstrijd gooide ook ziekte nog eens roet in het eten. Mid-aanvaller Swijtink (Jan Douwe) miste door buikgriep een training, maar was wel aanwezig voor de wedstrijd, die door de Aaltense heren overtuigend werd begonnen. Met een 6-11 voorsprong dacht De Hofnar-Bovo genoeg indruk gemaakt te hebben om de set makkelijk binnen te slepen. Dit kaartenhuis viel echter langzaam in elkaar door een sterke service aan Dierense kant. Het uitvallen van de zieke Swijtink hielp ook al niet en vier wissels en twee time-outs konden evenmin soelaas bieden: de set ging met 25-19 verloren. De Hofnar-Bovo kreeg de servicedruk niet onder controle en in de tweede set stond er al snel een achterstand van 10-2 op de teller. Ook deze set ging uiteindelijk naar Dieren, met een stand van 25-18. In set 3 nam Aalten 1 de teugels weer even in handen door tot een stand van 16-16 telkens een voorsprong te bewaren. Hierna ging het mis en gaven de mannen de set cadeau met 25-20.
In de vierde set gunde Rebelle de jonge garde wat speelminuten. Dit kwam de Dierenaren al gauw duur te staan want De Hofnar-Bovo hervond het plezier in het spel en kwam met 6-14 voor. Die voorsprong werd niet meer prijsgegeven, waarmee de Aaltenaren het laatste punt inpikten: 18-25.

Meer berichten