Cees van der Laan. Foto: Maartje Geels
Cees van der Laan. Foto: Maartje Geels (Foto: )

Lezing over 'verzetskrant' Trouw en het belang van onafhankelijke pers

BREDEVOORT - Dit jaar bestaat Trouw 75 jaar: een tijd waarin het gereformeerde dagblad evolueerde naar een krant voor een breed publiek. Historicus Peter Bootsma schreef er een boek over en geeft samen met hoofdredacteur Cees van der Laan een lezing op vrijdag 19 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort.

Trouw, in de Tweede Wereldoorlog opgericht als illegale verzetskrant, is de laatste halve eeuw onder invloed van de ontzuiling sterk van karakter veranderd. Hoe dit in zijn werk ging, laat historicus Peter Bootsma zien aan de hand van een aantal grote inhoudelijke thema's: de positie van de krant in de Vietnamoorlog, de Nederlandse politiek, de manier waarop het blad tegen geestelijke ontwikkelingen aankeek - tegen de achtergrond van de ontzuiling en de ontkerkelijking - en de verlokkingen van het grote geld.

Naast Peter Bootsma zal hoofdredacteur van de Trouw, Cees van der Laan, zich deze avond uitspreken over het maatschappelijk belang van een onafhankelijke pers. Beide sprekers gaan van harte het gesprek aan met het publiek. In de pauze en na afloop is er gelegenheid het boek 'Trouw: 75 jaar tegen de stroom in' aan te schaffen en te laten signeren door Peter Bootsma.

De lezing is op vrijdag 19 oktober, aanvang 20.00 uur, entree 7,50 euro. Reserveren kan via www.koppelkerk.nl, tel. 0543-216 005.

Meer berichten