Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Geslaagde 50 Plus Beurs Aalten

AALTEN - Meer dan vijftig enthousiaste exposanten leverde een belangrijke bijdrage aan het succes van de vierde 50 Plus Beurs welke afgelopen week in Aalten werd gehouden. Een groot aantal bezoekers maakte gebruik van de uitnodiging om deze gratis beurs te bezoeken.

De organiserende combinatie, de Soba (oudere bonden uit Aalten en Dinxperlo) en het Dinxpers Belang doet vermoeden dat de bezoekers zich beperken tot genoemde plaatsen. Niets is echter minder waar, ook uit Winterswijk, Lichtenvoorde en Varsseveld kwamen geïnteresseerden op de inmiddels bekende 50 Plus Beurs af.
Met de nieuwe locatie, het partycentrum 't Noorden, blijkt een goede keus te zijn gemaakt door de organisatie. Over meerdere grote zalen verdeeld werd een grote verscheidenheid geboden van artikelen en adviezen op allerlei gebied. Merkbaar is de grote zorgvraag, gelukkig had de organisatie gelet op voldoende aanbod in die richting.

Bij de opening van de beurs merkte de organisatie voorzitter Jan Hofman op dat het de eerste keer in het korte bestaan van de 50 Plus Beurs is dat er 'Nee' aan de exposanten moest worden verkocht. De grote toeloop van aanbieders maakte een wachtlijst noodzakelijk. Voor het eerst was ook de gemeente Aalten aanwezig op de beurs en werd de bezoekers de gelegenheid geboden om direct vragen over aanvullende zorgvoorzieningen beantwoord te krijgen.
Veel was er te ontdekken, bijna te veel om op te noemen. Lopend langs de stands ging het van zorg tot schoenen, bloemen, tandzorg, rijwielen en computerhulp. Verder aandacht was er voor het (levensbestendig) wonen en/of de tuin afstemmen op het eigen kunnen.
De trektocht langs de hoeveelheid standhouders maakte het als vanzelf dat men aangetrokken werd door de geur van een stand van een leverancier van maaltijden voor mensen die zelf niet (kunnen) koken. Daar was het lekker proeven van erwtensoep of jachtschotel. De grote drukte maakte dat de beurs ook voor de exposanten als bijzonder geslaagd mag worden beschouwd. Niet onvoorstelbaar is dat er in de toekomst - naast ruimere openingstijden - ook meer ruimte nodig zal zijn.

Meer berichten