Iedereen blij met buurtcadeau van het Oranjefonds. Foto: Kristel te Bokkel
Iedereen blij met buurtcadeau van het Oranjefonds. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Zonnige uitreiking Buurtcadeau aan Figulus Welzijn

AALTEN – Wanneer de Postcodeloterij een straatprijs uitreikt gaat het Oranje Fonds op zoek naar een organisatie waar zij het Buurtcadeau aan kunnen uitreiken. Vorig jaar viel de straatprijs in Aalten en afgelopen dinsdag 11 september ontving Figulus Welzijn het Buurtcadeau van het Oranje Fonds.

Door Kristel te Bokkel

Onder toeziend oog van onder andere cliënten van Estinea werd het Buurtcadeau met een waarde van 3.000 euro uitgereikt door Yannick La Gordt Dillié van het Oranje Fonds. Eric Wichgers, directeur – bestuurder van Figulus Welzijn nam de cheque in ontvangst. Wichgers: "We hebben mooie plannen voor de kinderboerderij en we zijn dan ook blij dat we deze cheque in ontvangst mogen nemen. Met dit bedrag hebben we de financiering zo goed als rond en kunnen we starten met het realiseren van de plannen. Met als eerste een belevingsplein. Een plek waar nieuwe ideeën ontstaan en waar mensen samenwerken. Waar mensen elkaar ontmoeten en zich thuis voelen."

"Vorig jaar viel de straatprijs van de Postcodeloterij in de Karel Doormanstraat. Wij van het Oranje Fonds gaan dan bellen en zoeken naar een organisatie die we geschikt vinden voor het Buurtcadeau. Zo doende kwamen we bij Figulus Welzijn," aldus La Gordt Dillié, medewerker van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds wil investeren in buurten. De lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid in Nederland. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Meer berichten