Nieuwe exposities bij Foto21Bredevoort

Grietje Bouman - Door Nat Heen. Foto: Grietje Bouman
Grietje Bouman - Door Nat Heen. Foto: Grietje Bouman

BREDEVOORT - Grietje Bouman exposeert van 15 september tot en met 4 november bij Foto21 in Bredevoort, met haar fotocollecties 'Het Goede en het Schone' en 'Door Nat Heen'.

Het Goede en het Schone toont mannen, gefotografeerd als engelen. In onze cultuur wordt goedheid vaak geassocieerd met schoonheid. We weten wel dat ware schoonheid van binnen zit maar we handelen er vaak niet naar want mensen worden doorlopend beoordeeld op hun uiterlijk. Om deze serie te maken heeft Bouman (via facebook) gewone mannen gevraagd of ze hen mocht fotograferen als engel. Voor haar is een engel een boodschapper van het goede, een brenger van licht en liefde. Ze wilde de mannen met ontbloot bovenlijf fotograferen zodat ze niet beoordeeld zouden worden op uiterlijke schijn. Ze gebruikte geen vleugels of harpen en ze vroeg hen, terwijl ze fotografeerde, om contact te maken met de engel in zichzelf. De foto's zijn gemaakt in een kerk waardoor ze gebruik kon maken van de ingetogen sfeer, het hoge licht en de zon die door de glas in lood ramen naar binnen scheen.

Tegelijk met de engelenserie laat ze in de Tuinzaal bij Foto 21 een selectie zien uit het werk dat ze door de jaren heen gemaakt heeft bij slootjes, beekjes en plassen. De serie noemde ze Door Nat Heen. Water is een fenomeen dat haar al sinds jaar en dag fascineert. Ze maakt er vaak foto's van, gewoon omdat het 'moet'.

Meer berichten