Mantelzorg en juridische zaken: de notaris legt uit

AALTEN - Op donderdagavond 4 oktober organiseert VIT-hulp bij mantelzorg bij De Hofnar een themabijeenkomst 'Mantelzorg en juridische zaken: de notaris legt uit.' Notaris Werner Rensen van Brinkman & Rensen Netwerk Notarissen te Aalten zal deze avond uitleg geven over verscheidene zaken.

Soms zijn mensen onvoldoende of in z'n geheel niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen en om zaken regelen. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking of een aandoening binnen het autistisch spectrum. Of vanwege een psychiatrische aandoening, of door toenemende dementie. Het kan dan wenselijk zijn om een belangenbehartiger aan te stellen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. En wat is dan het verschil tussen mentorschap, bewind voering en een curator? En wanneer is een volmacht nodig? Wat leg je vast in een levenstestament?
Tijdens deze avond krijgt men hierover uitleg. Maar ook over zaken als schenkingen en overige wettelijke regelingen die interessant kunnen zijn.
Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Het programma op donderdag 4 oktober start om 19.15 uur en is uiterlijk 21.30 uur afgelopen. De bijeenkomst vindt plaats in De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten. Deelname is gratis evenals koffie en thee. Aanmelding is zeer gewenst. Meer informatie en aanmelding kan bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Meer berichten