Gezellige drukte in de tuin van de Cederhof. Foto: PR
Gezellige drukte in de tuin van de Cederhof. Foto: PR

Gezelligheid troef bij tuinconcert Cederhof

AALTEN - Op zondagmiddag 2 septembervond in de tuin van de Cederhof, een woonlocatie van Estinea aan de Hogestraat, voor de derde keer een tuinconcert plaats. Dit keer was het shantykoor De Grensvaarders uit Voorst en omstreken te gast.

Veel familieleden, buren, vrijwilligers en cliënten van diverse andere locaties van Estinea gaven gehoor aan de uitnodiging om het tuinconcert bij te wonen. Speciaal voor deze gelegenheid had de organisatie de rode loper uitgerold en de bezoekers bereikten zo de zonovergoten muzikale arena. Terwijl de muzikanten en zangers de laatste voorbereidingen troffen, werden de laatste bezoekers naar hun plaats gebracht. Toevallig passerende fietsers werden uitgenodigd om ook te komen luisteren en maakten hier graag gebruik van.
Na het openingswoord, lichtte Estinea-medewerker Rick Kleinhesselink zijn aanwezigheid kort toe. De actieve begeleider is momenteel ambassadeur van KiKa. Zijn rol is onder andere het promoten van deze organisatie, maar daarnaast neemt hij ook deel aan de marathon van New York. Hiervoor organiseert hij verschillende acties met als doel om geld in te zamelen. De organisatie van het tuinconcert had besloten om de bezoekers een vrije gift te vragen en deze bijdrage beschikbaar te stellen aan het prachtige initiatief van Rick Kleinhesselink. Het warme applaus was veelbelovend.
Direct bij het horen van de eerste klanken van het shantykoor, gespecialiseerd in zeemansliederen, zat de sfeer er al prima in. Het repertoire bestond voornamelijk uit hele bekende meezingers. Af en toe werd iemand uit het publiek uitgenodigd om tussen de koorleden plaats te nemen om mee te zingen en dit zorgde uiteraard voor de nodige hilariteit. Na een korte koffiepauze gaf het koor nog eens extra gas en dit kwam de gezelligheid nog meer ten goede. Er werd door het publiek gezongen, gedanst en meegeklapt en iedereen genoot van de zang en de muziek. Met een mooie medley tot besluit, kwam er een einde aan een prachtige muzikale middag. Als dank voor de gezelligheid werd er prima gedoneerd in de KiKa-collectebus en dit leverde Rick Kleinhesselink maar liefst 250 euro op voor het goede doel. Menigeen gaf aan er de volgende keer graag weer bij te willen zijn, dus krijgt het tuinconcert in ieder geval nog een vervolg.

Meer berichten