Zomerfeest in IJzerlo

IJZERLO - Op woensdag 15 augustus, vrijdag 17 augustus en zaterdag 18 augustus is het in IJzerlo tijd voor het jaarlijkse zomerfeest. De festiviteiten vinden plaats bij en rond de tent aan de Huisstededijk.

De voorbereidingen en de voorpret zijn al in volle gang. In de dagen voorafgaand aan woensdagavond 15 augustus zal er hard gewerkt worden om koningin Bo Kraaijenbrink en jeugdkoningin Jade Bosmann feestelijk op te kunnen halen. Elke buurt maakt een versierde wagen waarop ze zelf plaats nemen als de koningin en jeugdkoningin opgehaald worden. Vanaf het feestterrein zal de optocht richting de koninklijke residenties vertrekken. Muziekvereniging Crescendo zorgt hierbij voor de muzikale begeleiding. Nadat iedereen met de koningin en jeugdkoningin is teruggekeerd op het feestterrein zal de avond worden voortgezet met een barbecue en muziek van DJ Thomas Bussink.

Vrijdag 17 augustus wordt er een fietstocht gehouden. De afstanden dit jaar zijn 17 en 35 kilometer. De fietstocht van 35 km betreft een prachtige fietstocht. Dit jaar kan men deze tocht beginnen om 13.30 of om 16.30 uur. Het vertrek is per bus met een fietsenaanhanger om iedereen op de vertrekplaats af te zetten. Wie wil meedoen, kan zich tot 15 augustus aanmelden bij Ellie Hoftijzer (bkhoftijzer@ziggo.nl). Graag erbij vermelden welke tijd van vertrek de voorkeur heeft.
De fietstocht van 17 km start vanaf het feestterrein. De start van deze fietstocht is tussen 17.30 en 18.00 uur. Opgave voor deze fietstocht is niet nodig. Er wordt voor beide fietsroutes geen inschrijfgeld gevraagd.
Om 20.00 uur start de cabaretvoorstelling van Irene van der Aart, waarna de avond wordt voortgezet met muziek van de band Down the Hatch.

Zaterdagmorgen 18 augustus om 10.30 uur begint het buurtspel, waarbij de verschillende buurten het tegen elkaar opnemen. Na het buurtspel kan iedereen deelnemen aan 'Iezerlo Got Talent'. Zaterdagmiddag kan iedereen deelnemen aan allerlei spelletjes. Het wordt natuurlijk ook weer spannend wie zich een jaar lang koning(in) van IJzerlo mag noemen. Om 13.00 uur begint het vogelschieten.
Het zomerfeest wordt afgesloten met een feestavond met muziek van Tijgerbrood.

Meer berichten