Het pompstation van Vitens in Corle. Foto: PR
Het pompstation van Vitens in Corle. Foto: PR

Zomeravondexcursie PP

AALTEN - Wat komt er allemaal kijken bij het winnen, zuiveren en leveren van ons kraanwater. Is er wel genoeg water met deze droogte: nu en in de toekomst? Wat is de functie van een watertoren? Uiterst actuele vragen in deze hitte. Deze en meer vragen kan men stellen tijdens de tweede zomeravondexcursie, georganiseerd door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo, op woensdagavond 8 augustus vanaf 19.00 uur.

Via een fietstocht langs de Slingeplas in Bredevoort arriveert men om 19.30 uur bij drinkwaterproductiebedrijf van Vitens in Corle. Normaal gesproken zijn de drinkwaterproductiebedrijven niet geopend voor het publiek. Voor deze zomeravondexcursie komt Jan Hinkamp, hoofd onderhoud pompinstallaties speciaal naar Corle om uitleg te geven.
De fietstocht start om 19.00 uur op de Markt in Aalten, om 19.15 op 't Zand in Bredevoort en via de Slingeplas komen we om 19.30 uur bij het Pompstation Corle aan de Meenkmolenweg. Om ongeveer 22.00 uur is men dan weer terug in Aalten. Als er tijd is maakt men nog even een rondgang door het Nationaal Lindearboretum met wel 120 verschillende soorten lindes. Deelname en koffie gratis.

In verband met de capaciteit van de installaties is het maximum aantal deelnemers gesteld op twintig personen. Wie wil meefietsen, wordt verzocht even een berichtje aan secretariaat@progressieve-partij.nl te sturen. Als het maximaal aantal deelnemers is bereikt, krijgt men een berichtje dat de groep 'vol' is; geen bericht is dus goed bericht.

Meer berichten