Waaghalzen mogen proberen een zo hoog mogelijke stapel kratten te stapelen. Foto: PR
Waaghalzen mogen proberen een zo hoog mogelijke stapel kratten te stapelen. Foto: PR (Foto: )

Teams gezocht voor BBQ-wedstrijd op AaltenDag

AALTEN - Tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 26 juli, wordt er bij café Schiller een BBQ-wedstrijd gehouden. Naast de gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, kunnen de echte BBQ-liefhebbers hun kookkunst testen tijdens deze wedstrijd.

Er zijn vier donderdagen omgedoopt tot AaltenDagen; de eerste heeft het theam 'Van Streek'. Tientallen ondernemers uit Aalten doen mee aan de zomerse markt om hun streekproducten aan te bieden. De BBQ-wedstrijd is bij café Schiller aan de Prinsenstraatzijde en samen met Slagerij Gleis, Royaal BBQ, Erics Groenten en Fruit organiseert Schiller deze wedstrijd. Teams van twee tot vier personen kunnen zich opgeven bij Café Schiller (www.oerkroeg.nl). Ook hebben de winkeliers tijdens de braderie extra aanbiedingen die zij uitstallen voor hun winkel.

Kinderommelmarkt
Daarnaast is een AaltenDag niet compleet zonder de alom bekende grote kinderrommelmarkt, waar elke week weer meer kinderen hun speelgoed of andere artikelen verkopen. Er is gedurende de eerste donderdag ook genoeg te doen en te kijken zoals het meedoen aan het spectaculaire 'Krattenstapelen' verzorgd door Jongerencentrum Atlantic, de traditionele draaimolen en kinderen kunnen zich laten schminken voor het goede doel bij stichting Chica. In de straten zullen diverse jonge talenten hun kunsten vertonen.
De braderie begint om 11.00 uur, naast de weekmarkt van 08.00 tot 12.00 uur. Om 19.00 uur gaat het programma van de AaltenDag over in een avond met livemuziek veel gezelligheid.


www.aaltendagen.com

Meer berichten