Wijnkoningin van 2019 is Mirthe, haar prinsessen zijn Danielle, Laura en Annet (niet op de foto). Foto: Karin Stronks
Wijnkoningin van 2019 is Mirthe, haar prinsessen zijn Danielle, Laura en Annet (niet op de foto). Foto: Karin Stronks

Drukbezocht vijfde wijnfeest in zonovergoten Aalten

AALTEN – Het wijnfeest werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden in het Aaltense centrum. Het driedaagse evenement trok honderden bezoekers. Vrijdag 8 juni opende wethouder Henk Wiltink samen met de wijnkoningin en haar prinsessen officieel het Wijnfeest. Op zaterdag 9 juni werd het evenement gecombineerd met de restantenmarkt van de Aaltense ondernemers en de wereldmarkt. Zondag was het een gezellige boel op de markt met live muziek en de bekendmaking van de nieuwe wijnkoningin en haar prinsessen. De weergoden waren het wijnfeest goed gezind, mede hierdoor was het op vrijdag, zaterdag en zondag gezellig druk in het Aaltense centrum.

Door Karin Stronks

Vrijdag 8 juni rond de klok van 17.00 uur was de markt in Aalten omgetoverd tot wijndorp. De Duitse wijnboeren uit de Pfalz, de Nahe en de Moezel en Henk en Janny ter Haar van wijngoed De Hennepe uit Dale bemanden sfeervol ingerichte stands en hutjes waar diverse soorten wijn werden gepresenteerd. Live muziek zorgde voor extra sfeer in het centrum. Om 20.00 uur werd het wijnfeest officieel geopend door wethouder Henk Wiltink en de wijnkoningin Youandi met haar prinsessen Eline en Iris. De bezoekers genoten van een gezellige avond onder het genot van een goed glas wijn.

Wereldmarkt en restantenmarkt
Een groot aantal bezoekers bezocht op zaterdag 9 juni de wereldmarkt, de restantenmarkt en het wijnfeest. Zij wandelden langs kramen van Aaltense projecten voor ontwikkelingslanden die veelal opereren in samenwerking met de overkoepelende organisatie MondiAalten. Ze bekeken de vele exotische producten, de stands met koopjes van de plaatselijke middenstanders en dronken een goed glas wijn van de Duitse wijnboeren en van wijngoed De Hennepe. Er was volop live muziek te horen en dansgroepen met een internationaal tintje en meiden van dansschool DanzArte gaven met een brede glimlach acte de présence onder de stralende zon. 's Avonds zorgden Gilbert van Zolingen & Friends voor de muzikale omlijsting.

Nieuwe wijnkoningin
De zondag, 9 juni, stond in het teken van het bekend maken van de nieuwe wijnkoningin en haar prinsessen. Vanaf 11.00 uur konden bezoekers opnieuw genieten van gemoedelijke sfeer, heerlijke weersomstandigheden, live muziek en van een heerlijk glaasje wijn. Rond 15.30 uur werden de wijnkoningin en haar prinsessen naar voren geroepen en maakte Jan ter Haar van Stichting Aalten Promotie (SAP) bekend dat Mirthe de wijnkoningin van 2019 is. Haar prinsessen Daniëlle en Laura werden eveneens voorgesteld, wijnprinses Annet moest werken maar ook zij zal zich bij de 'hofhouding' voegen. De wijnkoningin en haar prinsessen fungeren als gastvrouwen bij diverse Aaltense evenementen. Zo maken zij onder andere hun opwachting bij de bockbierdag, het meifeest op Hemelvaartsdag en natuurlijk bij het jaarlijkse wijnfeest.

Zeer geslaagd wijnfeest
De Aaltense hare hoogheden waren keurig opgemaakt door beautysalon Zuiver en DA + Mooi. Kapsalon Kerstje, Proper Hair en kapsalon Ter Maat zorgden voor glamoureuze kapsels. Angelique Womenswear stelde de kleding beschikbaar voor de dames. Jan ter Haar bedankte Gilbert van Zolingen voor het samenstellen van het muzikale programma, ook sprak hij een woord van dank uit naar de sponsoren die het wijnfeest mede mogelijk maken. SAP kan terugkijken naar een zeer geslaagd en drukbezocht wijnfeest.

Meer berichten