Cliënten van Estinea op dagcentrum De Hoven aan het werk voor AVA '70. Foto: Joppe Roos
Cliënten van Estinea op dagcentrum De Hoven aan het werk voor AVA '70. Foto: Joppe Roos

Mooie match van cliënten De Hoven en AVA '70

AALTEN - "Wauw, moeten we dat allemaal in gaan pakken?" Een cliënt van Dagcentrum de Hoven, onderdeel van Estinea, kon zijn ogen bijna niet geloven, toen een enorme lading spullen de werkruimte werd binnen gebracht. De cliënten en hun begeleiders gingen twee dagen hard aan het werk, om ruim 650 goodiebags klaar te maken voor AVA '70.

De hardloopvereniging organiseert de jaarlijkse Gerard Tebroke Memorialloop en voor het vierde jaar op rij werden de goodiebags die de deelnemers bij de finish ontvangen, gevuld door de cliënten, die hiermee een mooie dagbesteding hebben. De artikelen worden allereerst netjes uitgestald en op volgorde gelegd, waarna de klus kan beginnen. "Best wel moeilijk hoor, want het moet natuurlijk wel goed gebeuren", zo laat een cliënt weten om daarna weer snel verder te werken. In minder dan twee dagen is alles keurig ingepakt en weggezet voor transport. Ook dit keer is het huzarenstukje weer geklaard en daar zijn ze bij het dagcentrum maar wat trots op. En terecht!
Maar daar houdt de samenwerking tussen AVA '70 en Dagcentrum de Hoven nog niet op. Sinds dit jaar is daar een extra werkje bijgekomen. De nieuwe activiteit betreft het uitknippen van een chip, die op de startnummers zit geplakt. Het strookje met een barcode, waarmee de hardlooptijden wordt geregistreerd, kan op deze wijze worden hergebruikt. Dit scheelt de vereniging niet alleen kosten, maar het milieu wordt ook nog eens minder belast. Waar de ene cliënt knipt, legt de ander de nummers op volgorde, schrijft een derde de code op en legt de laatste de chips in een doos. De cliënten vinden het erg leuk om te doen en AVA '70 is bijzonder blij, dat dit werk op het activiteitencentrum wordt gedaan. De afgelopen week werd de samenwerking beloond met heerlijke taart bij de koffie en dit bedankje viel in hele goede aarde.
Volgend jaar is er sprake van een jubileum, want dan is het de vijfde keer, dat er door de cliënten van dagcentrum De Hoven goodiebags voor de GTM-Loop van AVA 70 worden gevuld. Dit zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan, want beide partijen zijn erg blij met deze mooie match.

Meer berichten