advertorial

Nieuwe en oude landbouwmachines op Farm & Country Fair

AALTEN - Traditiegetrouw zijn er op de Farm & Country Fair in IJzerlo ook tal van landbouwmachines te bewonderen. Nieuwe én historische. "In de ring wordt uitleg gegeven over modellen die er te zien zijn. Veel mensen weten niet hoe er vroeger bijvoorbeeld graan gedorst werd, dat laten we allemaal zien", zegt Joke Ruesink. "Die dorsmachines van vroeger, maar ook pompen, aandrijvingen en hooipersen zijn te zien op onze fair."

Bijzondere machines
Het Agripark is een belangrijk onderdeel van de Fair. "Het is een mooie aanvulling op het hele concept van shoppen, eten, tuin en platteland. Dit jaar zijn er de unieke machines van Luiten-Ruesink te zien. Dit bedrijf maalt mais en granen in opdracht van veeboeren, varkensboeren en mengvoederbedrijven. Geheel naar wens van de klant heeft het bedrijf twee unieke, want zelf ontworpen, voertuigen die voorzien zijn van Geringhoff-maalmolens. "Eén van deze machines kan zichzelf laden, malen én lossen. De andere machine mengt vóór het maalproces een tweede product door het graan. De mensen van Luiten-Ruesink zullen op het agriplein zelf deze machines demonstreren." Daarnaast vindt de liefhebber er het allernieuwste op het gebied van tractoren en machines voor de landbouw van nu.

Runderrassen bewonderen
Een ander onderdeel van het Agripark is de rassenpresentatie van de runderen. "Veel runderrassen zijn live te bewonderen. Dat is al sinds onze eerste editie een vast onderdeel. Op zaterdag 23 juni is er de eindkeuring van de kalveropfokwedstrijd. Hier brengen kinderen hun eigen kalf, dat ze op de boerderij van hun ouders, buren of vrienden hebben opgefokt, op voor de eindkeuring."
Volgende week leest u hier meer over het Delicatessenplein van de Fair. Wilt u meer weten of alvast kaarten bestellen? Ga dan naar www.coutryfair.nl. De fair wordt gehouden op 22, 23 en 24 juni in IJzerlo.

Meer berichten