De waterpoloërs van Natare. Foto: PR
De waterpoloërs van Natare. Foto: PR

Einde van een tijdperk voor Natare

AALTEN - Er gaat veel veranderen voor de Aaltense waterpoloclub Natare. Twee boegbeelden, trainer/coach Renny Le Roy en aanvoerder Wilmar Westerveld nemen afscheid. Deze periode wordt aankomende zaterdag met een laatste wedstrijd afgesloten.

Jarenlang heeft Natare zich als team en vriendengroep steeds verder omhooggewerkt. Nadat de Aaltense waterpoloërs acht jaar geleden de eerste stappen hadden gezet onder trainer/coach Jurgen van de Kamp nam Renny Le Roy het stokje over en knokten de mannen zich tot in de landelijke competitie, maar liefst drie klassen hoger dan Natare voorheen speelde. Tijdens deze jaren was Wilmar Westerveld als aanvoerder de verbindende factor. Zijn exceptionele inzet voor het team en de vereniging maakte het heren-1 meer dan enkel een sportteam.
"Toen ikzelf acht jaar geleden in het eerste team kwam was Natare in de waterpolocompetitie slechts een lokale vereniging met weinig bekendheid. Een groep waar leuk gesport werd maar zonder hogere ambities. Dit was echter ook het jaar dat er een knop werd omgezet. Door een strakke voorbereiding op het seizoen en fanatieke trainingen doordeweeks werd er twee jaar op rij gepromoveerd", vertelt Jeroen ter Haar. Hij maakte zelf ook jaren deel uit van dit team en richt zich op een toekomst in het westen van het land.
De eerste klasse bleek aanvankelijk een stap te hoog, maar met de jaren groeide het team door en werden er wedstrijden door het hele land heen gespeeld. Van Sittard tot Harderwijk, van Breda tot Enschede. Dit was iedere keer een avontuur op zich waarbij het hele team gezamenlijk de bus inging, altijd trouw gesponsord door garage Wisselink.
Het heren 1 van Natare was echter veel meer dan alleen wedstrijden spelen. Weekenden weg op toernooi, waarbij Wilmar met zijn koelbox met parachute als zonnescherm de perfecte basis verzorgde, activiteiten als paintball, canyoning, wintergrills, stamppot-buffetten en nog veel meer: het werd een hechte groep. Ieder lid uit het team dat Aalten verliet om te studeren bleef dan ook nog lang terugkomen omdat afscheid toch te moeilijk bleek. Zoals Aron Westerveld, die zelfs nog na jaren terugkwam bij de vereniging om nog een jaartje mee te pakken.
Het vertrek van deze boegbeelden betekent uiteraard niet het einde van de vereniging. Waar iemand opstapt ontstaat namelijk ruimte voor anderen en zo groeit de vereniging door. Om deze periode toch een mooie afsluiting te geven en iedereen voor hun inzet te bedanken is er op zaterdag 12 mei om 18:00 uur in 't Walfort een afscheidswedstrijd tussen een old stars team samengesteld door Wilmar en de heren 1 selectie voor het komende seizoen. Voorafgaand spelen om 17:15 uur de minipoloërs (jeugd 10-13 jaar) een demonstratiepartijtje. Tijdens de wedstrijd zullen de nieuwe caps aangeboden door vakgarage JAWI worden overhandigd. Iedereen is van harte welkom.

Meer berichten