AZSV wint fors van csv Apeldoorn

AALTEN - AZSV heeft het cruciale duel met csv Apeldoorn met 3-0 gewonnen. Door deze winstpartij ging de ploeg van Dennis van Toor weer over Apeldoorn heen en bezet het momenteel de veilige elfde plek in de hoofdklasse B.

Drie weken geleden verloor AZSV in Apeldoorn kansloos met 3-0. De thuisclub liet toen AZSV het spel maken om in de omschakeling genadeloos toe te slaan. Dennis van Toor had zijn tactiek daarom ook iets aangepast om Apeldoorn beter partij te kunnen bieden.
Toch was de eerste kans weer voor de gasten uit Apeldoorn. Jesse Hartgers gaf de bal diep op Sander Krijns, maar zijn schot werd nog geblokt door Bram Rensing en toen kon Matthijs Ebbers de bal oppakken. Kort daarna was er een verre ingooi van Niek te Veluwe, die goed werd doorgekopt door Rik van der Eerden, maar de bal ging voorlangs. Tien minuten later was er een gevaarlijke kopbal van Sander Krijns. De kopsterke spits van csv Apeldoorn kopte een voorzet van Rob Diderik naast het doel van Matthijs Ebbers.
Het spel golfde behoorlijk op en neer en was opener dan een aantal weken geleden in Apeldoorn. AZSV kreeg veel meer kansen dan in Apeldoorn. Eerst was er een schot van Rik van der Eerden dat goed gekeerd werd door doelman Patrick Jansen. Even later bracht Melvin Bresser zijn eigen doelman in de problemen met een te hoge terugspeelbal. Doelman Patrick Jansen kon de bal alleen koppend tegenhouden waardoor de inkomende Niek te Veluwe de bal kon inkoppen, maar hij raakte de lat. Drie minuten later mocht de roodwitte aanhang wel juichen. Joost Rasing ging een één-twee aan met Rik van der Eerden en schoot met links de bal langs Patrick Jansen, 1-0.
De ploeg van trainer Jeroen Burghout trok het initiatief wat meer naar zich toe en zag een gevaarlijke voorzet van Rob Diderik door Bram Rensing tot corner gekopt worden en enkele tellen later schoot Joost Krijns goed in, maar via de vingertoppen van Matthijs Ebbers kwam de bal op de paal. Zes minuten voor de pauze kwam AZSV zelfs op een 2-0 voorsprong. Een corner van Robbin Thuss werd door Rik van der Eerden achter Patrick Jansen gekopt, 2-0. Vlak voor de pauze had de ploeg van Dennis van Toor geluk, dat Apeldoorn niet terug kwam in de wedstrijd. Een voorzet van Maikel Lange werd door Sander Krijns fraai ingekopt maar de bal kwam op de lat en stuitte op de doellijn en werd daarna koppend weggewerkt door Niek te Veluwe. Aan de andere kant had Joost Rasing al voor de pauze de genadeklap kunnen uitdienen. Hij kreeg geheel vrij voor Patrick Jansen een mooie voorzet van Rik van der Eerden, maar zijn inzet was te zacht om Jansen te kunnen passeren.

Meteen na de pauze waren de eerste mogelijkheden voor AZSV. Een schot van Joost Rasing werd door Jansen gered en even later schoot Rasing over het doel. Na twaalf minuten in het tweede bedrijf maakte Matthijs Ebbers met een fraaie reflex een schot van Sander Krijns ongedaan en hield hij de nul op het scorebord voor de Apeldoorners. Op het uur werd de wedstrijd beslist. Rik van der Eerden zette voor op Joost Rasing en deze legde de bal goed terug op Robbin Thuss, die van de rand van het strafschopgebied de 3-0 aantekende.
Daarna legde csv Apeldoorn het hoofd in de schoot en speelde AZSV de wedstrijd makkelijk uit.

Komende donderdag wacht de laatste inhaalwedstrijd voor AZSV. Tegenstander is dan SV Huizen. Op zaterdag 18 november 2017 raakte assistent-scheidsrechter Jeroen Pieterse uit Hoofddorp ernstig geblesseerd en hij moest vervolgens naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daardoor werd het duel gestaakt en door de strenge winter staat het nu pas weer op het programma in de hoofdklasse B. Twee dagen na Huizen wacht opnieuw een directe concurrent. Dan komt HZVV uit Hoogeveen naar Aalten. Kortom: AZSV kan in de komende twee wedstrijden goede zaken doen.

AZSV-csv Apeldoorn 3-0 (2-0). 29. 1-0 Joost Rasing, 40. 2-0 Rik van der Eerden, 61. 3-0 Robbin Thuss.
Scheidsrechter C. Mesbah uit Groningen gaf gele kaarten aan Kars Vierwind en Joost Rasing van AZSV en aan Jamarro Diks en Rob Diderik van csv Apeldoorn.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya (74. Brian Hogeweide), Robbin Thuss (67. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing, Kars Vierwind (88. Bram Wevers), Rik van der Eerden.

Opstelling csv Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser (46. Bruce Schotman), Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Jamarro Diks (78. Fedde Timmer), Jeremy Jonker, Maikel Lange (46. Charlie van der Hulst).

Meer berichten