Kevin Wiggers en Mariska Ottink voor  hun eetcafé. Foto: Karin Stronks.
Kevin Wiggers en Mariska Ottink voor hun eetcafé. Foto: Karin Stronks.

Eetcafé 't Raadhuys opent deuren

AALTEN – Genodigden mochten op donderdag 3 mei een kijkje nemen in Eetcafé 't Raadhuys, vanaf vrijdag 4 mei is iedereen van harte welkom voor een lunch, diner, drankje en hapje. Na vijf weken hard werken presenteerden Kevin Wiggers en Mariska Ottink met gepaste trots hun eetcafé.

Door Karin Stronks

Eetcafé 't Raadhuys oogt knus, transparant, gezellig, huiselijk. Aparte lampen, cactussen op tafel, warme kleuren, een openstaande staldeur met ijzeren beslag biedt een kijkje in de keuken. De ruimte is compact, de genodigden staan of zitten aan glimmende donkere tafels. Eetcafé 't Raadhuys is een combinatie van een bruin café en een gezellig restaurant. Gasten kunnen genieten van een speciaal biertje, een wijntje met een bittergarnituur, een plankje, van een lunch of een uitgebreid diner. Kevin geeft aan: "Na het eten gezellig blijven hangen kan uiteraard! Onze slogan is 'Iedereen is meer dan welkom' en dat dragen we uit."
Vijf weken lang hebben Kevin, Mariska en de bouwvakkers hard gewerkt om het pand in te richten. "We hebben zelf deze kleurstelling gekozen, de ramen zijn bewust hoger gemaakt en we schaften enkele 'eyecatchers' aan, zoals de bijzondere lampen, de bolle en hoge vazen en een wijnrek met grote glazen", vertelt Mariska. Kevin glimlacht: "De naam? Ja, we zitten precies tegenover het gemeentehuis, het raadhuis. Vandaar dat we deze naam hebben bedacht."
Eetcafé 't Raadhuys ligt op een ideale plek, op de hoek van de Landstraat en de Hoekstraat. Voorheen was Lunchroom de Oude Gaper in dit pand gevestigd. "Inderdaad, de meeste gasten zijn verrast door de totaal andere uitstraling. Ons eetcafé is niet groot maar dat is juist fijn. Als aan drie of vier tafeltjes gasten zitten, oogt het al redelijk bezet. We hebben diverse kaarten voor onze gasten, men kan genieten van een uitgebreid diner, een lunch of gewoon een biertje, speciaal biertje of een lekker glas wijn met een hapje of plankje. Voor kinderen hebben we een speciale kaart met een kleurplaat. Gezellig natafelen is altijd mogelijk."
Aan de Hoekstraat en de Landstraat kunnen gasten bij mooi weer plaatsnemen op het terras. Tijdens de opening voor genodigden zijn er al mensen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Kevin zegt: "Ja, inderdaad, dat is een goed teken. We zijn geopend van donderdag tot en met maandag. Op zondag vanaf 11.00 uur, de rest van de dagen vanaf 10.00 uur. Onze kaart verandert regelmatig, we houden rekening met de seizoenen. Nu serveren we bijvoorbeeld asperges bij een menu, over een maand bieden we andere groente aan. Dat geldt ook voor onze wijnen en biertjes, in het najaar zullen we bijvoorbeeld bockbier van de tap aanbieden."

Meer berichten