Irene Houwers en Naomi Helmink oefenen voor 6 mei. Foto: Eva Schipper
Irene Houwers en Naomi Helmink oefenen voor 6 mei. Foto: Eva Schipper

Irene Houwers en Naomi Helmink namens Athos naar halve finale NK

Aaltens duo wil in Oss gooi doen naar finaleplaats

Door Eva Schipper

AALTEN - Irene Houwers (17) en Naomi Helmink (11) hebben zich gekwalificeerd voor de halve finale van het NK in Oss. Ze beoefenen de sport acrogym en zij doen dit als enigen in Aalten op niveau C. Een uniek koppel voor de vereniging Athos waar zij allebei lid van zijn. Op 6 mei vertegenwoordigen Irene en Naomi hun vereniging Athos tijdens de halve finale van het NK.

Irene en Naomi hadden deze plaatsing totaal niet verwacht. "We waren voor de kwartfinales als reserve geplaatst en als je dan toch mee mag doen met de wedstrijd en dan ook nog geplaatst wordt, dat is geweldig. De wedstrijd ging erg goed. De balans ging uitstekend, alleen de handstand kon iets langer", vertelt Irene. Het Aaltense duo behaalde een totaalscore van 44.580.

Naomi heeft erg veel zin in 6 mei. Ze geeft aan nog niet zenuwachtig te zijn. "Als ik aan de rand van de mat sta, dan pas voel ik zenuwen." Naomi traint nu vier jaar, waarvan twee jaar met Irene. "Mijn grootste droom is naar de Olympische Spelen te gaan samen met Irene." Waarop Irene lachend reageert: "Dan moet onze sport wel eerst een Olympische sport worden."

Naomi en Irene vinden deze sport zo leuk, omdat er van alles wel wat in zit. "Er zit een element dans in en je moet lenig en sterk zijn." Naomi: "Ik vind de salto's soms wel spannend, maar als ik het eenmaal kan, vind ik het supergaaf." Irene vertelt dat ze het teamgevoel speciaal vindt.
Irene heeft ook veel zin in de volgende ronde. Zij doet al elf jaar aan acrogym. In het verleden heeft zij met een ander team in de finale van het NK gestaan. Dat was in Ahoy in Rotterdam. "Er is zeker wel een verschil met een normale wedstrijd en een NK. Er heerst een officiële sfeer en je krijgt echt het gevoel van een 'NK'." Ter voorbereiding op het halve NK hebben ze veel geoefend om vooral geen kleine voetfoutjes te maken. "We proberen ervoor te zorgen dat de jury daarvoor geen puntenaftrek kan geven."

Meer berichten