Sjoksfestival knalt met verrassend programma

Een greep uit het programma van het Sjoksfestival. Foto: PR
Een greep uit het programma van het Sjoksfestival. Foto: PR

AALTEN – Nog drie weken en het Sjoksfestival barst los in het Aaltense centrum. Voor de derde keer wordt het festival gehouden op de markt en Hoge Blik, op één groot afgesloten terrein in het centrum van Aalten. Op drie podia staan Nederlandse topartiesten, ook lokale dj's geven een show. Het programma ziet er anders uit dan de vorige edities, gewaagd, voor een breed publiek. Dit jaar is er extra aandacht voor speciale effecten en er is een selfie-booth aanwezig waar gasten alleen of met een groep een selfie kunnen maken die meteen op de Sjoksfestival Facebookpagina wordt gedeeld.

Door Karin Stronks

Goede keuze
Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoks Evenementen, geeft aan: "We hebben gekozen voor dezelfde opzet als de voorgaande twee edities, dit keer is het programma wel heel anders.

Gezien de snelheid van de kaartverkoop denk ik dat we samen met muziekexpert Gilbert van Zolingen een goede keuze hebben gemaakt!" Hij vervolgt: "De keuze om een groot festival in het centrum van Aalten te houden bleek een gouden greep. We trokken veel publiek en hadden geluk met de ideale weersomstandigheden."

Veel jongeren
Enkele grote namen staan dit jaar op de podia: op de markt geven Q5 New Style, Edison-winnaar Tino Martin, Mannen van Oranje en lokale held DJ Wimpie een show. Op het TripleA Netwerk podium op Hoge Blik vermaken Bende van Ellende, Feestnation, The Partysquad en DJ Ardex uit Aalten het publiek. "Het Sjoksfestival staat traditiegetrouw in het teken van gemoedelijkheid en gezelligheid, dat was gelukkig met de nieuwe opzet nog steeds het geval. Mooi om te zien was dat de vorige twee edities veel jongeren mee kwamen feesten! Daarom gaan we het ook dit jaar met deze formule doen. Bezoekers kunnen nog steeds met de traditionele blauwe munten drankjes betalen en contactloos pinnen op het hele terrein", aldus Coen Derksen.

Bestuur verjongd
Coen vormt samen met Jordy Lammers en Christiaan ter Haar het bestuur van de stichting Sjoks Evenementen. Christiaan: "Als organisatie zijn we door de komst van Coen en Jordy verjongd. De jongens brengen nieuwe ideeën en impulsen mee, alleen maar goed voor het Sjoksfestival." Vijf horecaondernemers staan garant voor de drankuitgifte, te weten de Driesprong, 't Noorden, Schiller, Leuven en Stegers. De Sjoks-dinerarrangementen kunnen ook dit jaar worden gereserveerd, Herbergh d'Olde Marckt is inmiddels uitverkocht, men kan nog van deze mogelijkheid gebruik maken bij Stegers en Schiller. De menu's staan op de Sjoks website.

Deel opbrengst voor De Hofnar Bovo
Traditiegetrouw gaat een deel van de opbrengst naar volleybalvereniging De Hofnar Bovo, in ruil daarvoor helpen vrijwilligers van de volleybalclub met allerlei hand- en spandiensten zoals het opbouwen van het festivalterrein, de muntverkoop en als toiletjuffrouw. Kaarten voor dit unieke festival zijn te reserveren via Eventgoose, de link is te vinden op de Sjoksfestival Facebookpagina en de website. Avondkaarten zijn ook te verkrijgen bij Sportshop Navis.

Jordy Lammers: "Bas van der Bent heeft prachtige promofilmpjes gemaakt die op onze Facebookpagina te zien zijn. Een mooie impressie van wat ons te wachten staat op zaterdag 26 mei!"


www.sjoks.nl
Facebook: Sjoksfestival

Meer berichten