AD '69 verliest en loopt veel rood-gele schade op

AALTEN - AD '69 moest aantreden tegen Keijenburgse Boys. Minder dan 3 punten halen was nog geen doodsteek maar AD'69 zou zichzelf een goede dienst bewijzen door hier met winst het kerkdorp Keijenborg te verlaten. De eerste wedstrijd in Aalten op 28 januari werd in het voordeel met maar liefst 6-1 beslecht maar de return werd een weerzinwekkende pot vanuit Aaltense optiek. De wedstrijd ging met 5-1 verloren; AD '69 scoorde wel in kaarten: acht keer geel, drie keer rood.

Nick Ebbers kon in deze wedstrijd door een blessure geen potten breken en stond dus machteloos langs de zijlijn maar de overige mannen werden in de eerste 15 minuten geconfronteerd met een Keijenburgse Boys dat vanaf het begin ontketend was en hierbij maximaal gebruikmaakte van misverstanden in de Aaltense defensie zodat in minuut 16 de 3-0 op het scorebord vermeld stond. De frustatie die aan Aaltense zijde na de 3-0 ontstond mocht men vooral wijten aan eigen falen. Keijenburgse Boys stond voor omdat de ploeg gretiger was dan AD'69 en de Aaltenaren gaven Keijenborg ook de ruimte om te scoren. In de 34e minuut kreeg Jeroen Scholten de 3-1 op het scorebord waar negen minuten eerder een doelpunt van dezelfde Scholten wegens duwen werd afgekeurd. AD'69 had het niet gemakkelijk, en moest ook omgaan met beslissingen van de scheidsrechter die in de ogen van AD'69 veelal nadelig voor AD'69 uitvielen. In totaal vielen er acht gele kaarten aan Aaltense zijde in deze wedstrijd en ook nog een keer drie rode voor AD'69, twee keer geel voor Roel Penterman en dus rood, één direct rood voor Jeroen Scholten en één keer rood voor trainer Arno Heersink.

Na de rust werd door Keijenburgse Boys met een fantastisch schot de 4-1 gemaakt en in de 80ste minuut ook nog een keer de 5-1. AD'69 verloor terecht van Keijenborg, liet het vooral in het eerste kwartier gebeuren en liep daarna achter de feiten aan. Volgens de verslaggever moet AD'69 zich afvragen waarom zij dit hebben laten gebeuren. Het team moet zich volgens hem ook eens afvragen waarom het zes 'praatkaarten' kreeg, voordat gewezen wordt naar de scheidsrechter.

Meer berichten