Filmtheater Schiller presenteert Loving Vincent

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont Loving Vincent. Deze film duikt in het leven en de controversiële dood van een van de beroemdste schilders uit de geschiedenis: Vincent van Gogh. De film bestaat uit de schilderijen van Van Gogh en beeltenissen in de stijl van zijn werk. Met twaalf met de hand geschilderde olieschilderijen per seconde wordt het verhaal verteld.

De ontstaansgeschiedenis van het Pools-Britse project is er een die zich enkel laat uitdrukken in superlatieven. Het was een monnikenwerk om de eerste geheel met de hand geschilderde animatiefilm tot stand te laten komen. Een hele fabriekshal was gevuld met honderdvijfentwintig schilders die werkten aan het ruim negentig minuten durende project, dat uit meer dan vijfenzestigduizend frames bestaat. Het resultaat is een dynamisch geheel, waarbij de schilderijen van Van Gogh een unieke wereld vormen en waarbij zaken en stijlen prachtig in elkaar overvloeien. Dit wordt gecombineerd met een educatief en spannend misdaadverhaal waarin de (bedachte) theorie wordt onderzocht of iemand anders dan Vincent hem van het leven heeft beroofd.

Loving Vincent draait op donderdag 19 april om 20.00 uur bij Schiller, Prinsenstraat 4 in Aalten. De entree is 7 euro, het is de laatste filmavond bij Filmtheater Schiller van dit seizoen. In september, na de Aaltense kermis, start het nieuwe filmseizoen.

Meer berichten