Tom knalt Natare op een voorsprong. Foto: Cato Nijman
Tom knalt Natare op een voorsprong. Foto: Cato Nijman

Natare stormt over Triton Putten heen

AALTEN - Deze week speelden de waterpoloërs van Natare weer een echte wedstrijd zoals vanouds. Na de eerste periode vol te knallen naar een 3-0 voorsprong en deze de rest van de wedstrijd te behouden, werd een broodnodige overwinning behaald.

Na weken lang naast de punten te grijpen en met het naderende einde van het seizoen, waren de heren hard toe aan een overwinning. De motivatie en scherpte voor de wedstrijd was dan ook volop aanwezig. De eerste periode werd goed begonnen, nog geen 15 seconden na het startsignaal wist John zowel mede- als tegenspeler te verassen, maar met name de keeper van Triton. Vervolgens gooide Tom er nog twee scheppen bovenop, waardoor Natare met 3 punten voorop kwam. Hoewel Triton inmiddels ook op gang begon te komen en van de nul af kwam, werd de volgende man-meer situatie van Natare volgens het boekje uitgespeeld. Met een strakke pass op Imko die boven het water uit steeg om de bal in te tikken. Met nog een strafworp van Wilmar die via de lat welke haast door midden knalde er in ging, kwam de stand na de tweede periode tot 5-3.

Dankzij de strakke pressing van Natare had Triton duidelijk moeite de bal voorin te krijgen. Natare daarentegen ging vrolijk door met doelpunten maken. Dankzij Mark die de bal met een stuiter onderin het hoekje frommelde en nog twee doelpunten van aanvoerder Wilmar, kwamen de heren op een ruime voorsprong van 8-3 met nog slechts één periode te gaan. Deze periode werd echter wat slordig uitgespeeld. Hoewel invallend keeper Lucas het deze periode prima deed, vielen er wat gaten in de verdediging. Triton begon aan een comeback waardoor de wedstrijd nog spannend werd, maar met 8-6 gingen de punten uiteindelijk naar Natare. Deze overwinning werd naderhand dan ook goed gevierd. Volgende week spelen de heren thuis tegen de Grunte uit Hardenberg, waar vorige keer met 8-6 van verloren werd. Tijd voor revanche dus!

Meer berichten