Joost Rasing schiet net naast het Staphorster doel onder toeziend oog van Ewald Koster (3) en Reinier Crediet (5). Foto: Cor Hinkamp
Joost Rasing schiet net naast het Staphorster doel onder toeziend oog van Ewald Koster (3) en Reinier Crediet (5). Foto: Cor Hinkamp

AZSV snoept stiekem punt af van Staphorst

AALTEN - AZSV heeft in een boeiend voetbalgevecht een punt afgesnoept van Staphorst, 1-1. De gasten uit de kop van Overijssel hadden op basis van de vele kansen die ze kregen meer verdiend, maar kropen door het oog van de naald toen Rik van der Eerden vlak voor tijd een uitgelezen mogelijkheid liet liggen op een onverdiende winstpartij.

AZSV begon zonder Max Jansen aan het duel met Staphorst. Jansen kon vanwege zijn werk niet bij dit duel aanwezig zijn. Daar stond de terugkeer van Rik van der Eerden tegenover. De spits en topscorer kwam voor de winterstop tegen Genemuiden voor het laatst in actie voor de Aaltenaren, maar begon nu weer op de bank.

Op de lastig te bespelen grasmat ontspon zich een boeiend voetbalduel met veel fysieke duels. Dat was duidelijk in het voordeel van de gasten uit Staphorst, die dit spelletje bijzonder goed beheersen. Daarnaast kunnen ze ook nog heel aardig voetballen. Toch deed AZSV in de beginfase heel aardig mee en na ruim een kwartier kwam de ploeg van Dennis van Toor op voorsprong. Kars Vierwind gaf een mooie steekpass op Yeftha Nyamsangya, die doelman Wibo van Dijk passeerde en hard inschoot. De bal werd net achter de lijn gekeerd en weggewerkt, maar scheidsrechter Schaper keurde in samenwerking met zijn assistent het doelpunt toe, 1-0. Kort daarna tikte Melvin Reuvers de bal net naast het doel van Matthijs Ebbers. Verder waren er voor de pauze niet zoveel kansen te noteren, maar de tweede helft maakte dit meer dan goed. Tegenvaller was wel het uitvallen van Yordi Orriëns na een botsing met Yeftha Nyamsangya. Rik van der Eerden was zijn vervanger.

Na drie minuten in het tweede bedrijf soleerde Joost Rasing langs twee Staphorsters, maar zijn inzet ging net naast het doel van Wibo van Dijk. Vijf minuten later kon de aanhang van Staphorst juichen. Mark Schra omspeelde Yeftha Nyamsangya op fraaie wijze en schoot met een volley de bal in de uiterste hoek, 1-1. Daarna speelde de ploeg van trainer Jan Vlap vol op de winst en moest de Aaltense verdediging alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. De kansen kwamen op vrijwel identieke wijze tot stand. Vrije trappen en lange ballen werden in het strafschopgebied van AZSV gepompt en daar won aanvoerder Rob Mijnheer bijna alle kopduels, maar de afwerking bij de gasten liet te wensen over. Eerst kopte Mijnheer een vrije trap van Reinier Crediet voorlangs en daarna ging een kopbal van goaltjesdief Martijn Brakke naast. AZSV kwam er sporadisch uit. Een voorzet van Yeftha Nyamsangya werd door Sjoerd te Boekhorst net over gekopt. Te Boekhorst kwam kort na de pauze in het veld, omdat Kars Vierwind met een hamstringblessure naar de kant ging. Meteen daarna ging een volley van Sjoerd te Boekhorst ook net over het Staphorster doel.

Staphorst bleef druk geven en wisselde aanvallend. Jan Vlap bracht William de Boer en Hein Uuldriks voor Reuvers en Rosink en bleef het strafschopgebied van de Aaltenaren bestoken met hoge ballen. De roodwitten hadden geluk, dat Rob Mijnheer de bal naast het doel van Matthijs Ebbers kopte na een verkeerde terugkopbal van Jonathan Goosen en het geluk bleef aan de zijde van AZSV. Een schot van Mark Schra ging via Ebbers en de paal naast en een kopbal van Mijnheer ging op de paal uit een corner van Lars Heuvelman. Dezelfde Mijnheer kopte een minuut later wederom goed in en zag Matthijs Ebbers de bal uit het doel houden ten koste van een corner. Weer een minuut later werd Ebbers gepasseerd bij een kopbal van Hein Uuldriks maar bracht Bram Rensing op de doellijn redding.

Na deze stortvloed aan kansen kreeg AZSV plots een hele grote kans om toch nog stiekem met de winst te gaan lopen. Een lange bal van Robbin Thuss kwam bij Rik van der Eerden, die de bal van 35 meter over de uitlopende Wibo van Dijk net naast het Staphorst doel zag gaan. Die goal was niet verdiend geweest en ook het punt dat AZSV mocht bijschrijven na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper uit Dokkum was meer dan waar het recht op had. Maar dat is voetbal, soms krijg je teveel en een andere keer heb je meer verdiend.

AZSV blijft door dit gelijkspel op de twaalfde plaats in de hoofdklasse B, net boven de nacompetitieplekken. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Rijssen tegen Excelsior'31, dat na een goede start aan het seizoen is teruggezakt naar de middenmoot.

AZSV-Staphorst 1-1 (1-0). 16. 1-0 Yeftha Nyamsangya, 53. 1-1 Mark Schra.
Scheidsrechter D. Schaper uit Dokkum gaf een gele kaart aan Robbin Thuss van AZSV en aan Mark Schra van Staphorst.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns (33. Rik van der Eerden), Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (51. Sjoerd te Boekhorst), Robbin Thuss, Joost Rasing.

Opstelling Staphorst: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Rémon Kroes (58. Mark Veldmate), Dennis Rosink (63. William de Boer), Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Lars Heuvelman, Mark Schra, Mike Reuvers (75. Hein Uuldriks)

Meer berichten