Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Viod. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Viod. Foto: PR

AD '69 verliest van VIOD

AALTEN - Op eigen gras zag AD'69 mogelijkheden tegen VIOD maar kreeg het niet voor elkaar om de drie punten in Aalten te houden. Sterker nog, ze werden ingeleverd daar waar in de eerste helft er nog op leek dat een gelijkspel in het vat zat.

Pas in de tweede helft bleek dat VIOD aan het langste eind zou trekken door amper na 2 minuten na de hervatting een bal uit een cornerbal ter hoogte van de 16 de bal volop volley te nemen en keeper Heuvel kansloos te laten tegen de inzet van Stijn Tomesen. De 0-1 was gevallen en AD '69 was weer aan zet om het initiatief te hernemen. En kansen waren er zeker. In de eerste helft was het een kopbal van Djayen die naast ging en in de tweede helft waren een aantal handsballen in het 16-metergebied die niet gezien werd door de scheidsrechter.

In de 65e minuut een grote kans voor Michiel Ebbers die een voorzet van Djayen Baboe niet kon raken. Net op het moment dat het leek dat AD'69 op weg was naar een gelijkmaker werd een overtreding in het 16-metergebied van AD'69 door Sjoerd Scholten bestraft met een penalty die zonder moeite door John Eijkelkamp werd benut. Hiermee werd de angel uit het Aaltense initiatief getrokken waardoor het geloof in een aansluittreffer minimaliseerde en VIOD zelfs nog kansjes kreeg om nog verder uit te lopen.

Gelukkig zijn de resultaten van de directe concurrenten gelijk aan die van AD'69 zodat er verder geen schade werd opgelopen. Alleen FC Trias komt een puntje dichterbij door een knappe 2-2 tegen Grol.

Meer berichten