Mama Café met als thema 'Muziek op Schoot'

AALTEN - Op woensdag 21 maart geeft Miriam van Dixhoorn (Muzieklespraktijk Toermalijn, Winterswijk), een workshop 'Muziek met dreumesen en peuters' tijdens het Mama Café in de Bibliotheek Aalten.

Muziek brengt plezier en ontspanning , troost en rust. Dit geldt net zo goed voor volwassenen als voor kinderen, voor baby’s en zelfs voor het ongeboren kind! Wetenschappelijk is aangetoond dat een kind dat veel met muziek in aanraking komt op vele gebieden extra gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling. Denk daarbij aan sociale-, emotionele-, motorische- en taalvaardigheden.

De meest simpele manier om je kind met muziek te omringen is door als ouder of verzorger veel te zingen. Dat is niet moeilijk, kost geen tijd en je hoeft er niet voor naar een conservatorium! Gewoon kinderliedjes, zelfbedachte aankleedliedjes, tandenpoetsliedjes, troostliedjes en slaapliedjes maken een kind rustig en geven het een veilig gevoel. Bovendien versterkt de muzikale communicatie de band die je met een kind hebt.

Miriam van Dixhoorn is op woensdag 21 maart in de Bibliotheek Aalten van 10.00 tot 11.30 uur om ouders met baby’s en peuters een gezellige muzikale ochtend te laten beleven. Zij neemt veel kinderinstrumentjes en andere eenvoudige attributen mee. Zelf begeleidt zij de workshop op haar viool. Deelname is gratis.

Meer berichten