De leerlingen maken er samen een feestje van. Foto: Eva Schipper
De leerlingen maken er samen een feestje van. Foto: Eva Schipper

Jubileum op CC Schaersvoorde, maar weten de leerlingen dit ook?

AALTEN - Op Schaersvoorde wordt dit jaar het 25-jarig jubileum gevierd. De school draagt al 25 jaar de naam 'Schaersvoorde'. Er gaan in dit jubileumjaar op Schaersvoorde verschillende speciale activiteiten plaatsvinden. Wat weten de leerlingen hiervan en hoe stellen zij zich dit feestje voor?

Door Eva Schipper

Twee leerlingen uit de brugklas, Maud Vinke en Lysanne van Reeuwijk, weten veel van het jubileum. Ze denken dat dit zilveren jubileum zeker reden voor een feestje is. In de klas hebben docenten al veel verteld over het jubileum. Maud: "We weten dat er extra dingen gaan gebeuren, maar we weten niet wat." Maud en Lysanne stellen voor om een groot feest in de gymzaal te houden. Ook stellen ze voor om een grote 'show' te houden. "Iedereen mag optreden, alles mag en kan: dansen, jongleren zingen. Zo kunnen we samen een leuke avond houden. Het moet geen talentenjacht zijn, want het is een feest."

Frank Pardijs is een leerling van Schaersvoorde en zit in klas 5. Frank weet al het een en ander over het jubileum te vertellen. Met een lach op zijn gezicht: "De aftrap van het jubileum hebben we in de vorm van een leerlingenconcert gedaan. Het was een zeer groot succes!" Frank vindt het vieren van een jubileum erg belangrijk. "Zowel voor oud-leerlingen als de huidige leerlingen is dit een belangrijk moment om samen te vieren."

Vera Griffioen is ook een leerling van Schaervoorde en zit in klas 6. Vera weet van het jubileum af, ze had dit op de website van de school gezien. Ze vindt het erg leuk dat de school het jubileum viert. "Je moet van alles een feestje maken, toch?" Vera stelt zich bij dit 'feestje' een groot schoolfeest voor. Een schoolfeest voor alle leerlingen en oud-leerlingen. Ook zou ze het leuk vinden als er een bijeenkomst komt met alle leerlingen, waarbij een traktatie wordt uitgedeeld.

De rector van Schaersvoorde, Wilma van Velden, is ook enthousiast over het jubileum. "We zijn op dit moment veel activiteiten aan het organiseren. Zo zijn we druk bezig met het organiseren van een symposium, komt er een grote reünie met oud-leerlingen en docenten en maken we een mooi jubileumboek met veel foto's." Wilma geeft aan dat de samenwerking tussen leerlingen en docenten heel belangrijk is. Het is een feest van de hele school.

Meer berichten